РНБО: Головною «гарячою точкою» залишається авдіївська промзона

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Авдіївка, житлові квартали. фото hromadske.ua

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Вчора бойові дії велися по всьому фронту, за винятком Станично-Луганського району. Зокрема, окупанти порушили режим тиші у Золотому – вперше з часу розведення сил і засобів української армії та НЗФ. Основні бойові дії, як і в минули тижні велися у Попаснянському районі – Новозванівці, Новоолександрівці та Троїцькому. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Головною «гарячою точкою» залишається авдіївська промзона. Протягом дня окупанти, які розгорнули свої позиції і важке озброєння в Ясинуватій, неодноразово обстрілювали українські позиції з мінометів. Також противник неодноразово порушував режим тиші на горлівському периметрі (Зайцеве, Майорськ, Новгородське). На КПВВ «Майорськ» поранено цивільного. Вперше за довгий час поновилися бойові дії на позиції «Шахта Бутовка». На світлодарській дузі вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема 9 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Кількість ворожих обстрілів значно зросла. Противник підтягнув до фронту важке озброєння та отримав чергову партію боєприпасів. На ділянках фронту Красногорівка – Мар’їнка та Павлопіль – Широкине бойовики випустили по наших позиціях понад 220 мінометних мін, танкових та артилерійських снарядів. Левова частка обстрілів відбулася у другій половині дня, коли бойовики синхронно почали обстрілювати наші позиції по всьому фронту. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 43 ворожих обстріли, зокрема 19 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – отримали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, також вчора вранці у місті Києві по дорозі на роботу помер полковник Валентин Федічев – головний інспектор Міністерства оборони України.

Цей справжній бойовий офіцер був родом з прифронтового Станично-Луганського району Луганської області, і він з честю та гідністю воював за свій рідний край на Сході. Зокрема, під час битви за Дебальцеве полковник Федічев був заступником керівника сектору «С», не раз виїжджав на передову і залишався в обложеному місті до самого кінця. Згодом він обіймав посаду заступника керівника АТО на території Донецької та Луганської областей. За мужність, відвагу та професіоналізм, виявлені в зоні бойових дій, Валентин Федічев був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та орденом Данила Галицького.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким покійного.

Черговий «гумконвой» з РФ незаконно проник в Україну

Сьогодні російська сторона односторонньому порядку здійснила пропуск на окуповану територію України 57-го так званого «гуманітарного конвою» – 46 напівпорожніх вантажівок.

У Сумах співробітники СБУ затримали пропагандистку «руського міра»

Жінка влітку цього року пристала на пропозицію представників НЗФ поширювати за гроші матеріали, що дискредитують державну владу України та популяризують ідеї сепаратизму. Тривають слідчі дії.

Поліцейські вчергове припинили спробу пересилки боєприпасів із району проведення АТО

На пошті у Маріуполі в одній із посилок до Запоріжжя правоохоронці виявили 6 набоїв, бойову гранату, порох та наркотики. Вилучене направлено на експертизу.

111213141516

Підрозділи спецпризначення НГУ провели навчання на тему затримання особливо небезпечних злочинців

Підрозділи оперативного призначення поглибили теоретичні знання та відпрацювали на практиці взаємодію між собою.

2827262524232221

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар