Українські зірки закликають молодь не їхати з України

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Лідер Студії “Квартал 95” Володимир Зеленський, вокаліст гурту ТНМК Олег Фагот Михайлюта, телеведуча ТСН Соломія Вітвіцька та один із найтитулованіших військових репортерів країни, журналіст ТСН Андрій Цаплієнко стали героями першого етапу проекту “Ті, що вражають” – серії мотивувальних виступів публічних осіб.

Пише UA.Modna

Щосереди, з 19 жовтня по 16 листопада, команда з 4 спікерів (телеведучі, журналісти, актори, спортсмени, музичні виконавці, представники модної індустрії та культурні менеджери) виступає в одному з українських університетів з надихаючими промовами. Головна мета проекту – підтримати українську молодь, розповісти, що за кожною історією успіху стоїть довгий тернистий шлях, дати настанови та порадити, як прийти до своєї мрії. Перша команда завітала до Маріупольського державного університету, де на неї чекали понад 600 студентів.

“За статистикою, 60% людей хочуть поїхати з України, – говорить у своєму виступі Соломія Вітвіцька. – Ми зробимо все, щоб зменшити цю цифру, бо ми бачимо у вас наше майбутнє! Я народилася у незаможній родині у Бродах. Ви мене зрозумієте, адже це також невелике містечко. Тож на шляху до своєї мрії я пройшла через усі випробування: жила в Німеччині на 1 євро на тиждень, у Києві місяць їздила на роботу на трамваї без квитка, бо на нього просто не було грошей, працювала вдвічі більше за інших, щоб мене помітили. І як людина, якій вдалося, я раджу вам запастися терпінням та бути наполегливими. Не приймати відмов, не розчаровуватися, а йти шляхом, який ви обрали”.

Андрію Цаплієнку студенти задавали найбільше запитань. Усіх цікавило, як журналіст, який бував у десятках гарячих точок, справляється зі страхом, напругою, як вирішує, де межа між хорошим сюжетом та занадто високим ризиком для життя.

“Те, що відбувається зараз, з’явиться в підручниках історії через 10-20 років, – звертається до студентів Цаплієнко. – Цей період буде названо війною за незалежність, і одного дня наші онуки спитають: “Слухай, діду, а де ти був під час цієї війни?”. Я хочу сказати вам “дякую”. За те, що ви є, що тримаєте це місто, що вам не буде соромно перед онуками”.

Олег Фагот Михайлюта дає автографи під музику ТНМК, якій підспівує зал. “Я пам’ятаю, як у 1991-му мама прийшла з роботи і принесла рублі та ще якісь папірці – нові гроші. В її очах був шок, – розповідає Фагот. – Вона спитала: “Олег, а как мы проживем?”. Я не знаю чому, але я був дуже спокійним, подивився на неї і сказав: “Мамо, все нормально. Прорвемося”. З тих пір я пережив 4 кризи і скажу вам, що кожна нова вже не така страшна. Моя вам порада – ідіть за своєю мрією. Світ буде випробовувати вас, заважати вам, але це просто треба пережити”.

Коли мені було 16, ми з подружкою виграли грант на безкоштовне навчання в Ізраїлі, – під фантастичні овації залу розпочинає свій виступ Володимир Зеленський. – Ізраїль! Мені 16, поруч симпатична дівчинка, немає батьків, нічого тебе не дратує, а що буде у твоїй країні далі – тобі байдуже. Але мій батько не відпустив мене. І я вперше в житті з ним не сперечався. Я вступив в університет, не на режисуру, про що мріяв, а куди зміг – на юрфак, і не у Києві, де хотів навчатися, а у Кривому Розі. Я залишився з батьками та двома хворими бабусями в квартирі неподалік 95-го кварталу. А потім було багато перемог та поразок, поки ми не стали “Кварталом”, до якого приїздять звідусіль, купують формати, просять написати кіно та серіали, радяться. Я думаю, що багато з вас можуть віддати шану Маріуполю. Ми – “95 Квартал”, таке місце є тільки у Кривому Розі. Але про нього знають багато-багато людей по всій країні. Я думаю, що це величезна насолода та амбіція – створити щось, що розкаже усьому світові про ваше рідне місто”.

Наступним містом, куди завітають “Ті, що вражають”, стане Житомир. Вже 26 жовтня там відбудеться виступ телеведучої ТСН Наталії Мосейчук, журналістки Наталі Фібріг, шоумена Максима Бахматова та паралімпійця Андрія Демчука – спортсмена, який приніс Україні золоту медаль на Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Прочитати тексти усіх виступів проекту можна буде на сайті ТСН.ua

Фото: прес-служба телеканалу “1+1”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар