РНБО: На Луганському напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© 112.ua

ІАЦ РНБО

Луганський напрямок

Головною «гарячою точкою» вчора була Станиця Луганська. Надвечір окупанти організували 2 потужних обстріли із застосуванням мінометів. Ще один мінометний обстріл з боку противника відбувся у Кримському. Водночас у Попаснянському районі значно спокійніше: вчора на цих рубежах противник двічі порушив режим тиші і не застосовував важке озброєння. Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Основні бойові дії вчора велися в авдіївській промзоні у темну пору доби. Окрім легкого озброєння, окупанти застосовували міномети, обстрілюючи наших військових одразу з кількох напрямків.

Також один, причому достатньо тривалий ворожий обстріл відбувся в Луганському.

На ділянці фронту Новолуганське – Верхньоторецьке, а також в Донецькому аеропорту вчора було спокійно.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Як і в минулі тижні, неспокійно у Мар’їнському районі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Зокрема, ворожі обстріли з важкого озброєння (міномети і гармати) відбулися у Красногорівці, Талаківці та Водяному. Кількість випущених боєприпасів знизилися – близько 100. Певна деескалація на цих рубежах пов’язана з вчорашніми переговорами «нормандської четвірки» у Берліні і поки що не має характеру стійкої тенденції.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбувся 21 ворожий обстріл, зокрема 8 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців отримали поранення внаслідок ворожих обстрілів.

Оперативники СБУ спільно з поліцейськими затримали члена НЗФ «ЛНР» у Лисичанську

logo-sbu-1

З жовтня 2014 року, чоловік корегував артилерійський вогонь ворога та виявляв українські БПЛА. Далі – відеозізнання бойовика та заклик до людей, які досі виконують волю російських кураторів.

На Дніпропетровщині спецслужби затримали чоловіка, що поширював інформаційні матеріали, спрямовані на дискредитацію української армії та рекламу діяльності НЗФ

Російські спецслужби завербували його у вересні 2015 року. Також зловмисник інформував своїх кураторів про настрої в регіоні. Під час затримання, СБУ вилучила комп’ютер та техніку чоловіка, де є докази його провини.

Оперативники попереджають незаконне вивезення зброї та боєприпасів з району проведення АТО

В будинку судимого мешканця Херсонщини, знайшли дві гранати РГД-5 та Ф-1 і кілька десятків набоїв калібру 7,62 мм.

На Херсонщині тривають стратегічні навчання «Рубіж-2016»

Понад 500 військовослужбовців – розвідники-водолази, понтонери та підрозділи РХБЗ навели понтонну переправу через Дніпро. Вони впоралися за 2 години, що вдвічі швидше від встановлених нормативів.

11121314151617181919-119-219-3

В Харкові відбулися навчальні збори офіцерів протиповітряної оборони НГУ

Спочатку учасники зборів прослухали теоретичний курс, а згодом відбулася низка групових занять із управління та застосування підрозділів ППО в різних умовах.

212223242526

Нацгвардія проводить змагання серед українських снайперів

Вже декілька днів поспіль 29 снайперських пар проходять випробування на базі Навчального центру НГУ у Львівській області. Умови турніру максимально наближені до бойових. За підсумками змагань найкращі снайпери посядуть найвищі сходинки призового п’єдесталу.

31323334353637

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар