У зоні АТО затримали жінку, яка “відстукувала” сепаратистам про дислокацію українських військових

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Вчора ситуація значно покращилася. Зокрема, масштабні бойові дії у Попаснянському районі згорнулися до кількох ворожих обстрілів з легкого озброєння, які відбулися на ділянці фронту Оріхове – Золоте – Новоолександрівка.

Проте бойовики дещо активізувалися в 2 інших гарячих точках. Зокрема, вчора ввечері відбувся ворожий обстріл у Станиці Луганській. Окупанти застосовували міномет. У Кримському відбувся аналогічний, але потужніший та триваліший обстріл. Всього у Станиці Луганській та Кримському по наших позиціях було випущено 17 мінометних мін.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Бойові дії, як і раніше ведуться точково. Вчора окупанти порушили режим тиші у трьох місцях – Луганському (обстріл з БМП), Верхньоторецькому (мінометний обстріл), Авдіївці, де бойовики близько години вели вогонь з легкого озброєння.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 3 ворожих обстріли, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Обстановка незмінно складна. Окупанти зі складу так званого «9-го полку» не мають наміру дотримуватися Мінських домовленостей, і продовжують масовані обстріли наших позицій по лінії Талаківка – Широкине з важкого озброєння.

Вчорашній ранок почався з бойового зіткнення у Водяному, яке тривало 1 годину. Просто під час бою противник запросив артилерійську підтримку. Вогонь вівся одразу з двох напрямків. Згодом потужні мінометні та гарматні обстріли з боку окупантів відбулися у кожному селі, що знаходиться поблизу передової – Талаківці, Водяному, Лебединському, Широкиному. Канонада тривала безперервно близько 11 годин. Наприкінці доби на цих же рубежах відбулася ще одна серія ворожих артобстрілів. Загальна кількість випущених боєприпасів перевищила позначку «500».

У Мар’їнському районі бойові дії майже припинилися – зафіксовано лише 2 ворожих обстріли в Красногорівці.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 1 бойове зіткнення та 19 обстрілів, зокрема 13 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців отримали поранення, 4 – отримали контузію.

Служба безпеки України затримала жінку-інформатора бойовиків, яка передавала окупантам інформацію про місця дислокації та переміщення українських підрозділів у Бахмуті

Потім ці відомості передавалися російським розвідникам для вчинення диверсій проти мешканців Донецької і Луганської областей. Під час обшуку СБУ вилучила флеш-носії, що підтверджують протиправну діяльність жінки.

Українські правоохоронці перекрили канал постачання зброї для диверсантів противника

Машину зі зброєю для бойовиків зупинили на блокпосту поблизу села Березове Мар’їнського району Донецької області. Вилучено 6 рушниць, зокрема снайперську та штурмову гвинтівки.

111213141516

Маріупольські поліцейські відпрацювали тактику оборону блокпосту

Правоохоронці тренувалися швидко та правильно перевіряти автотранспорт та документи громадян.

Під час навчань відпрацьовувалися усі варіанти розвитку подій – від збройного опору співробітникам поліції до нападу на блокпост ворожої ДРГ.

2122232425262728

Днями у районі проведення АТО нацгвардійці навчали поліцейських ефективному несенню служби на блокпостах

Відпрацьовувалися дії при нападі НЗФ, надання першої медичної допомоги пораненим, перевірка транспортних засобів і співпраця із представниками СММ ОБСЄ та СЦКК.

313233343536383939-139-239-339-439-539-639-7

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар