В обласному художньому музеї презентували альбом з картинами Федорова

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

В обласному художньому музеї сьогодні відбулася презентація альбому «Кіровоградщина у творах Володимира Федорова» – відомого кіровоградського художника, учасника Великої Вітчизняної війни.

Автором і куратором проекту є перший заступник голови Кіровоградського земляцтва «Єлисаветград» у м. Москва, краєзнавець, лауреат премії імені В. Ястребова Віктор Петраков, передає кореспондент Першої електронної.

Володимир Федоров (1920-1986 рр.) за життя брав активну участь у культурному житті міста і області, був учасником багатьох художніх виставок, працював у Кіровоградському товаристві художників, був головним художником Художнього фонду в Кіровограді, художником-декоратором театру імені М. Кропівницького.

Безцінний мистецький спадок художника (близько тисячі картин, етюдів, графічних листів) зберігається в обласному художньому музеї, але чимало робіт розійшлися по приватних колекціях.

У новому альбомі «Кіровоградщина у творах Володимира Федорова» представлено картини з зібрань обласного художнього і краєзнавчого музеїв, меморіального музею ім. О. Осьмьоркіна, музею ім. К. Шимановського, Світловодського міського краєзнавчого музею, а також з приватних колекцій Віктора Петракова, Миколи Цуканова, Олександра Табалова, Володимира Волохова, Ольги Приходько, Олександра Воронова.


 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар