Російсько-терористичні окупанти застосовують важке озброєння на всіх напрямках – РНБО

Вчора між початком доби та 4 годиною ранку на Луганському напрямку окупанти здійснили серію обстрілів наших позицій з важкого озброєння. Кількість випущених боєприпасів – близько 80, повідомляє ІАЦ РНБО.

Після 19 години бойові дії на рубежах Попасна – Новоолександрівка поновилися. Бойовики активно застосовували бронетехніку, а також 122-мм гармати.

Окрім цього, противник порушив режим тиші у Станиці Луганській та Жовтому (район Щастя). Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Як і раніше, тут фіксується найменша кількість ворожих обстрілів. Водночас вони достатньо тривалі – не менше півгодини. Окупанти епізодично порушують режим тиші по всьому фронту, за винятком Донецького аеропорту. Після заходу сонця у Зайцевому та Верхньоторецькому бойовики застосували міномети.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Основні бойові дії тривають на двох ділянках фронту – Красногорівка-Мар’їнка, а також Павлопіль-Широкине. На відміну від минулих днів, на першій ділянці було неспокійніше. Внаслідок ворожих обстрілів Мар’їнки були пошкоджені дахи та вікна 5 будинків місцевих мешканців. Постраждалих серед мирного населення немає.

По всьому фронту противник застосовує міномети, загальна кількість випущених мін – близько 160.

На інших рубежах вчора було спокійно, за винятком 1 короткотривалого обстрілу в районі Старогнатівки.

В районі Водяного відбувся політ ворожого БПЛА.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 18 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців отримали поранення. Це сталося у Мар’їнці внаслідок ворожого мінометного обстрілу.

Підтверджені втрати бойовиків за минулу добу

1 окупант загинув та 4 – отримали поранення. Втрати понесли так званий «9-й полк» (Новоазовськ) та «11-й полк» (Макіївка) російсько-окупаційних військ.

Крім того, розвідка доповідає, що наразі в районній лікарні Новоазовська перебуває 23 важкопоранених бойовика, а в морзі – 28 тіл загиблих бійців російсько-окупаційного контингенту.

На Донеччині правоохоронці затримали бойовика

Після звільнення з виправної колонії у Горлівці чоловік перебрався до Донецька, де й був завербований одним з бандформувань. «ДНР».

Пройшовши військову підготовку в Ростові, прихильник ідей «русского міра» розпочав свій кривавий «бойовий шлях». Затриманий воював під Донецьким аеропортом, отримав поранення, згодом став розвідником. Але після чергового поранення він дезертирував, і незабаром був затриманий.

11

Протягом суботи поліцейські спільно з Військовою службою правопорядку патрулювали обстрілюваний бойовиками район Майорська

Силовики документували наслідки обстрілів та збирали інформацію про людей, яким потрібна допомога. Також група правоохоронців працювала за напрямком протидії злочинності та встановлення осіб, які мають наміри дестабілізувати ситуацію.

21222324252627282929-129-229-3

На блокпосту в селі Бугас, що поблизу Волновахи, чоловік добровільно здав поліцейським свій «арсенал»

Дві ручні гранати, понад 100 набоїв різного калібру та 3 електричні детонатори – ці небезпечні речі чоловік зберігав у себе місяцями, але вирішив позбутися. Зараз чоловік звільнений від кримінальної відповідальності.

31

Поширити:

Залишити коментар:

коментар