Французький канал показав, як терористи з “ДНР” фальсифікували обстріли зі сторони сил АТО

У сюжеті авторитетного телеканалу France24 показали, як терористи з ДНР домовлялись зімітувати обстріли зі сторони українських військових.

Про це у своєму блозі пише журналіст Денис Казанський.

“Французький телеканал France24 (фінансується урядом) випустив сюжет про участь Росії у війні на Донбасі. Сюжет англійською мовою, так що зрозуміти про що він, не складно, тим більше, що багато хто говорить російською, а переклад йде субтитрами. Всі речі в сюжеті називаються своїми іменамі. По факту це визнання російської окупації. На Заході говорять про це все відвертіше.
Особливо показовий епізод на 2:35. Місцевий пропагандист домовляється з одним з бойовиків, щоб влаштувати шоу для іноземців і зімітувати обстріл нібито з української сторони. Говорять вони російською, думаючи, що французи не розуміють їх”, – пише він.

Казанський наголошує, що навідміну від українських журналістів, яких далі Донецька та Луганська не пускають, західним кореспондентам дозволяють знімати далі на території так званих “ДНР-ЛНР”. Тому в сюжетах європейських ЗМІ можна знайти безліч доказів того, що на Донбасі воює Росія.

“Якщо уважно дивитися, то можна зняти і нові російські «Урали» на вулицях, і російську зброю, і техніку, і форму. А вже якщо поговорити з місцевими, то і зовсім всі питання відпадуть”, – стверджує Денис Казанський.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар