Жителі Кіровоградського району допомогли міліції затримати вандала

Зловмисник в одному з сіл посеред білого дня пошкодив на кладовищі більше 10 могил. Небайдужі громадяни помітили злодія, який разом зі знайомим саме переносив крадене. Люди не дозволили чоловіку втекти та негайно звернулися до працівників міліції.

Про це повідомляє СГЗ УМВС в області.

Спочатку місцеві жителі зателефонували дільничному інспектору, а вже за його повідомленням на місце події прибула слідчо-оперативна група Кіровоградського райвідділу міліції.

Громадяни передали злодія правоохоронцям. У нього було вилучено мішок з трубами, кутниками та іншими металевими виробами, які чоловік дістав з-під пам’ятників, встановлених на могилах померлих.

Зловмисником виявився 33-річний житель іншого населеного пункту. Частину краденого майна він встиг винести за територію кладовища та здати на металобрухт. Коли ж вандал повернувся за рештою здобичі, його помітили небайдужі селяни.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 297 (Наруга над могилою, вчинена повторно) Кримінального кодексу України. Як з’ясувалося, на початку лютого чоловіка було засуджено до умовного терміну покарання за вчинення подібного кримінального правопорушення в обласному центрі.

Стосовно зловмисника обрано міру запобіжного заходу – арешт. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар