РНБО: З Росії прибуло чергове підкріплення для бойовиків

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
фото: ukr-online.com

Рішення РНБО «Про невідкладні заходи щодо фінансування потреб національної безпеки і оборони України у 2016 році» введено у дію – полковник Лисенко.

Повідомляє Український кризовий медіа-центр.

«Вчора Президент України Петро Порошенко увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про невідкладні заходи щодо фінансування потреб національної безпеки і оборони України у 2016 році», – повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Документ передбачає збільшення видатків з бюджету на потреби військових формувань, правоохоронних органів, спецслужб та розвідок України, що має бути відображене у проекті Державного бюджету на 2017 рік.

30-09

На Луганському напрямку бойовики обстрілювали українських військових тільки у Попаснянському районі – це Новозванівка, Новоолександрівка та Попасна.

«Ворог вів вогонь і вдень, і вночі, проте найбільш інтенсивні перестрілки відбулися у період між 17 та 19 годинами. Здебільшого окупанти застосовували легке озброєння, проте зафіксовано і 1 короткотривалий мінометний обстріл з боку банд формувань», – розповів полковник Лисенко.

У районі Станиці Луганської зафіксовано проліт безпілотника бойовиків. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 12 обстрілів з боку бойовиків.

На Донецькому напрямку бойовики здійснювали обстріли у Новгородському, Верхньоторецькому та Авдіївці. На інших ділянках фронту було спокійно.

«Найбільша кількість обстрілів зафіксовано в Авдіївській промзоні, де надвечір бойовики стріляли з міномета. При цьому випустили 10 мінометних мін», – зазначив полковник Андрій Лисенко. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку бойовики здійснили 11 обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців отримали поранення. Це сталося у Верхньоторецькому внаслідок обстрілу.

На Маріупольському напрямку бойовики вели вогонь по українських позиціях у Мар’їнці, Старогнатівці та на ділянці фронту Талаківка – Широкине. При цьому застосовували легке озброєння, а також БМП. Майже всі збройні інциденти відбулися у другій половині дня. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 10 обстрілів  боку  бойовиків.

За словами полковника Лисенка, з Росії прибуло чергове підкріплення для бойовиків. До Вуглегірська прибуло 5 вагонів з боєприпасами, а до Свердловська – 2 танки, 2 вантажних автомобіля із зенітними установками, 4 цистерни з пальним, 2 критих вагони, 2 вагони-рефрижератори з невідомим вантажем. «На Луганщині українські оперативники разом з військовими знайшли схованку, що містила гранатомет РПГ-22, 3 гранати РГД-5 та Ф-1 із запалами й 700 набоїв калібру 7,62 мм», – додав речник МОУ з питань АТО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар