Минулої доби в АТО загинув український військовий

Луганський напрямок

Окупанти традиційно порушують режим тиші у Станиці Луганській та Попаснянському районі. Здебільшого окупанти проводили обстріли в темну пору доби – між 19:30 та 23:30. Противник застосовував легке озброєння та бронетехніку.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, підкреслюємо, що ворожі обстріли у Станиці Луганській ускладнюють реалізацію домовленостей про розведення військових сил і засобів сторін у цьому районі.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 9 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Противник відкривав вогонь по наших позиціях на ділянці фронту Новгородське – Авдіївка. В інших районах – на світлодарській дузі, Зайцевому, Донецькому аеропорту вчора було абсолютно спокійно. Зокрема, в Новогородському окупанти практично безперервно вели вогонь протягом 2 годин, застосовуючи БТР та зенітки. Найбільше ворожих обстрілів відбулося в Авдіївці. Зокрема, саме на цих рубежах НЗФ стріляли з міномета, випустивши 8 мін.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Бойові дії вчора велися у Мар’їнці, Старогнатівці та на ділянці фронту Талаківка – Широкине. Окупанти застосовували тільки легке озброєння, зокрема снайперські гвинтівки. Кілька разів українські війська відкривали вогонь у відповідь. У Широкиному відбувся політ ворожого БПЛА.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 2 – отримали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Інформація ГУР МОУ

yemblema-voyenna-rozvidka-ukrayini-1

Українська військова розвідка повідомила про декілька фактів мародерства бойовиків на окупованих територіях. Три дні тому в Донецьку кілька бойовиків пограбували продовольчий склад російсько-окупаційних військ. При цьому вони застрелили 2 окупантів з так званого «комендантського полку», викрали 2 автомата, а також чимало харчів.

Також інформація про факти мародерства серед НЗФ надійшла з с. Комунарівка Старобешівського району та с. Козацьке Новоазовського району Донецької області.

Поліція вилучає боєприпаси у прифронтових районах

Так, вчора селидівські правоохоронці вилучили 5 бойових гранат та тротил у військовослужбовця, який добою раніше намагався поштою переправити їх у м. Дніпро. Зловмисника затримано, триває слідство.

11

Харківські гвардійці вдосконалили навички з вогневої підготовки

Бійці виконали бойове метання наступальних ручних гранат РГД-5 та стрільби з автомата.

Завдяки спільним зусиллям Міністерства оборони, волонтерів та Посольства США в Україні, до Збройних Сил надійдуть 7000 книг, що є частиною психологічної реабілітації для військовослужбовців

Книжки підібрані у співпраці з Головним управлінням морально-психологічного забезпечення ЗСУ, військових психологів, капеланів та незалежних фахівців.

Вони допоможуть бійцям відпочити від щоденних задач, поліпшити внутрішній стан і займатися особистим розвитком. Незабаром ці книги поїдуть на фронт.

Західні союзники допомагають українському війську

Зокрема, військові інструктори ЗС Великої Британії проводять тренінг з основ виживання, тактичної медицини і протидії вибуховим пристроям для військовослужбовців Повітряних Сил ЗСУ у Вінницькій області. Протягом тижня наші бійці навчатимуться надавати першу медичну допомогу, готувати поранених до евакуації, виявляти вибухівку, а також опановувати навички виживання за методиками армій країн-членів НАТО.

4142

Вчора Спільна слідча група з розслідування обставин катастрофи літака рейсу MH17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року у Донецькій області оприлюднила черговий звіт про виконану роботу

Чітко встановлено, що літак був збитий ЗРК «Бук» з району сел. Первомайське Сніжянської міської ради Донецької області, яке тоді перебувало під контролем НЗФ. ЗРК «Бук» прибув на Донбас з Росії, і після фатального пострілу туди ж повернувся, що підтверджено численними фото- та відеодоказами.

Маршрут установки, місце та час пострілу, тип ракети та елементів ураження, також відомі та оприлюднені. Таким чином, версія української сторони про вину Росії та підтримуваних нею бойовиків у цьому злочині повністю підтвердилася. Слідчі продовжать свою роботу з метою встановлення імен замовників та виконавців цього злочину. Україна продовжуватиме наполягати на притягненні винуватців трагедії до відповідальності та тиску на Росію задля видачі цих людей органам міжнародного правосуддя.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар