Бойовики зухвало порушують домовленість про розведення сил у районі Золотого

Вчора в районі проведення АТО обстановка залишалась напруженою пише ІАЦ РНБО. Переважно окупанти застосовували стрілецьку зброю. Міномети застосовувалися ворогом виключно на Донецькому напрямку, де за добу противник випустив, за підрахунками Генштабу, більше 40 мін.

За фактами, про які розповів на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, бойовики зухвало порушують попередню домовленість про розведення сил в районі міста Золоте. За повідомленням Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, бойовики не допускають спостерігачів до місцевості й встановили бетонні блоки на дорозі з Первомайська до Золотого, що є прямим порушенням Мінських та політичних домовленостей, а також мандату місії, що передбачає доступ до будь-якої території на лінії зіткнення.

Луганський напрямок

Відбулося 5 ворожих збройних провокацій за використанням стрілецької зброї та під ствольних гранатометів. Районами бойової активності залишаються ділянки місцевості поблизу Попасної та Станиця Луганська.

Донецький напрямок

Доба розпочалася з мінометних обстрілів наших позицій в районі Донецького аеропорту – НЗФ випустили 8 мін по захисникам села Піски. Вчергове у районі аеропорту бойова активність ворога була зафіксована після 11 години вечора, коли бандформування застосували 120-мм міномети, випустивши 19 мін. «Гарячою точкою» Донецького напрямку залишається Авдіївка, де вчора вдень внаслідок ворожого обстрілу було поранено місцевого жителя. Загалом, 17 випущених мін у бік українських позицій, 7 випадків порушення тиші, у тому числі з гранатометів та снайперської зброї – така невтішна статистика за минулу добу з рубежів авдіївської промзони. Також вчора противник порушив тишу у Верхньоторецькому та Новгородському, застосувавши легке озброєння.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, зокрема 4  з використанням мінометів.

Маріупольський напрямок

Ворог порушував режим тиші на цьому напрямку 12 разів – усі із застосуванням стрілецької зброї. З них половина випадків відбулася у Мар’їнці, де також пізно ввечері було зафіксовано «роботу» снайпера противника. Також вдень сили окупантів порушували режим припинення вогню у Тарамчуці, Новотроїцькому, Старогнатівці, Павлополі та Широкиному. Українські військові вогонь у відповідь на провокації противника не відкривали.

Вчора на Донецькому напрярмку відбулося 2 польоти ворожих БПЛА на всіх напрямках.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 1 військовослужбовець отримав поранення під час ворожого обстрілу в Авдіївці.

Інформація ГУР МОУ

yemblema-voyenna-rozvidka-ukrayini-1

Російське командування намагається навести лад у підрозділах свого окупаційного контингенту. Але намарно. Усі спроби відновити дисципліну у так званій «7-й бригаді» (Дебальцеве) після загибелі ватажка бандформування, полковника ЗС РФ Олександра Бушуєва, провалилися. Тому НЗФ перемістили на другорядний напрямок в районі міста Брянка Луганської області. Ці дії ще більше погіршили дисципліну серед російських вояк та бойовиків, що розпочали чергову хвилю розкрадання військового майна. Так, днями бойовики розікрали вузли та агрегати бойових машин, вивівши з ладу два БТРи та одну БМП.

Українські правоохоронці знешкодили дві розтяжки у понівеченому бойовими діями гуртожитку в селі Лебединське, що на півдні Донеччини

На четвертому поверсі будівлі були встановлені дві гранати РГД-5. На щастя, поліцейські завчасно нейтралізували загрозу. Це далеко не перша пастка, яку знайшли в селі. За словами місцевих мешканців, гранати були поставлені диверсійною групою бойовиків.

11121314

Українські льотчики підвищують бойову майстерність

Інструктори та авіаційні екіпажі двох бригад тактичної авіації Повітряних Сил здійснили планові польоти, головною метою яких була перевірка льотної підготовки та відновлення навичок пілотування у різноманітних погодних умовах. У тренуваннях були задіяні одразу три типи літаків: Су-27, Л-39 та МіГ-29.

212223242526282929-129-2

Поширити:

Залишити коментар:

коментар