У зоні АТО зменшилась кількість обстрілів через візит міністрів закордонних справ європейських країн на Донеччину – РНБО

Вчора ситуація в районі проведення АТО дещо покращилася. Знизилася кількість ворожих обстрілів, окупанти не застосовували танки та ствольну артилерію. Це пов’язано з візитом до України, зокрема й на Донеччину, міністрів закордонних справ європейських країн.

Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, пише ІАЦ РНБО. Проте повного перемир’я немає – бойовики продовжують відкривати вогонь практично на всіх ключових точках протистояння.

Луганський напрямок

Вчора сталося 2 ворожих обстріли у с. Новоолександрівка Попаснянського району. Це було в темну пору доби. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

Донецький напрямок

Основні бойові дії розгорнулися в двох районах – Зайцевому (переважно в другій половині дня) та Авдіївці (у першій половині дня). Зазначимо, що у Зайцевому окупанти організували 2 мінометних обстріли, випустивши 11 мін.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 12 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Противник порушував режим тиші у трьох точках – Мар’їнці, Новотроїцькому, Широкиному. Окрім всіх зразків легкого озброєння, НЗФ використовували БМП. Відзначимо, що основний «сеанс» обстрілів з боку ворога розпочався після 18 години.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 18 ворожих обстрілів.

Також в Широкиному бойовики організували 1 розвідувальний політ БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців отримали поранення, та 1 військовослужбовець отримав контузію внаслідок підриву на вибухових пристроях у Кримському та Авдіївці.

Вчора на блокпосту в селі Михайлівка Покровського району Донеччини правоохоронці під час огляду мікроавтобуса вилучили 2 протитанкових гранатомета, 3 гранати та 237 набоїв до автомата

Правопорушники – троє чоловіків, які заявили, що випадково знайшли це все добро, і вирішили залишити собі.

11121314

Ще один бойовик зробив вибір на користь миру, скориставшись програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Мешканець Станиці Луганській вступив до лав НЗФ у 2014 році під впливом російської пропаганди. Вже через місяць він покинув лави бойовиків і втік до Росії, побоюючись переслідування. Дізнавшись про програму СБУ, чоловік повернувся до України і зараз співпрацює зі слідством.

Майбутні пілоти і штурмани у ВВНЗ Києва і Харкова вперше пройшли курс витримки і виживання

Курсанти загартовували свої навички виживання у лісі та воді, тренувалися евакуювати поранених і надавати їм першу медичну допомогу, орієнтувалися на місцевості та організували водну переправу та «приводнення» літака у разі вимушеної посадки на воду. У курс також входили заняття з катапультування з літака і розмінування мін та вибухівки умовного противника.

21222324252627282929-129-229-329-429-529-629-729-829-929-1029-1129-1229-1329-1429-1529-1629-1729-1829-1929-2029-21

Днями військовослужбовці НГУ провели навчальні стрільби у районі проведення АТО

Саме регулярні заняття з вогневої підготовки дають можливість гвардійцям удосконалювати навички поводження зі зброєю.

3132333435

В Національній академії НГУ проходять підготовку 7 екіпажів БТР

Викладачі Національної академії навчають злагодженій роботі на бойових машинах командирів машин, механіків-водіїв і навідників, що прибули з військ. За допомогою симуляторів військовослужбовці вивчають не лише будову й правила експлуатації військової техніки, а й відпрацьовують симуляційні стрільби з озброєння, що є на БТР.

414243444546

Сьогодні Україна відзначає День пам’яті загиблих журналістів

Ми хочемо згадати та віддати данину пам’яті працівникам ЗМІ, які загинули під час проведення АТО. Це цивільні журналісти (українські, італійський та його росіянин-перекладач), які потрапили під обстріл, знімаючи репортаж на лінії вогню. Це професійний військовий журналіст капітан-лейтенант Дмитро Лабуткін, який не повернувся з Дебальцівського плацдарму. Також це журналісти, які залишили професію, щоб стати на захист України зі зброєю в руках.

Ми вдячні журналістам, які з ризиком для життя працюють в зоні бойових дій, щоб розповісти правду про цю війну.

zhurnalist-na-viyni-1

Поширити:

Залишити коментар:

коментар