РНБО: На Маріупольському напрямку противник застосовував БМП

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ не було.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Вчора відбулося 3 ворожих обстріли у Попаснянському районі. Вони сталися у другій половині дня – між 17 та 23 годиною. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

Донецький напрямок

Внаслідок вечірнього ворожого обстрілу житлових кварталів Верхньоторецького 2 місцевих мешканців отримали поранення. Обох постраждалих було доставлено до лікарні Торецька, причому стан поранених – тяжкий. Кількома годинами раніше на передовій активно стріляли снайпери окупантів.

Окрім цього, активні бойові дії вчора велися в Авдіївці. Ворожі обстріли тривали 20 і більше хвилин, причому один із них був мінометним.

Також НЗФ порушили режим тиші у Луганському та Новоселівці Другій.

Північніше Горлівки та в Донецькому аеропорту вчора було спокійно.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 9 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Як в минулі дні, тривають мінометні обстріли з боку НЗФ у Широкиному. По наших позиціях вчора було випущено більше 50 мін. Також противник застосовував БМП.

Окрім цього, окупанти відкривали вогонь у Мар’їнці, Старогнатівці та Гранітному.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

На Луганському і Маріупольському напрямках вчора відбулося 3 польоти ворожих БПЛА. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Підтверджені втрати противника

2 поранених бойовиків зі складу так званого «11-го полку», які підірвалися на власній протипіхотній міні.

Українські силовики затримують бойовиків

СБУ затримала члена НЗФ «ДНР», який більше 2 років тому зі зброєю в руках стояв на блокпостах і патрулював вулиці селища Олексієво-Дружківка під час окупації.

Поліцейські Торецька спільно з СБУ викрили ще одного інформатора бойовиків.

За допомогою соціальних мереж затриманий систематично надавав бандформуванням відомості про поранених українських військових та пересування і дислокацію бойової техніки ЗСУ. Це вже третій агент з інформаторської мережі бойовиків, яку в серпні правоохоронці виявили у прифронтовому місті. Тоді місцеві поліцейські затримали слюсаря та медсестру, які працювали на колишню мешканку Торецька – члена НЗФ з Горлівки.

СБУ виявила схованку зі зброєю у Старобільському районі Луганської області

Звідти вилучили 7 гранатометів РПГ-22, 3 боєприпаси до гранатомета РПГ-7, гранату Ф-1, бронепластини, артилерійський порох, велику кількість набоїв, наркотики.

11

Також у покинутому будинку в Торецьку поліцейські спільно зі співробітниками СБУ та прикордонної служби виявили «арсенал».

Зі схрону було вилучено протитанковий гранатомет, 9 осколкових гранат, понад 1700 набоїв та сигнальні ракети.

21222324

Тривають масштабні збори резервістів для підтримання оборонного потенціалу української армії

Збори проводяться на головних полігонах країни. Зокрема, десантники з 79-ї бригади відпрацьовують дії у наступі та в обороні, здійснення штурму, утримування позицій та організований відхід підрозділу. Збройні Сили відточують злагодженість підрозділів та утримують належний рівень боєздатності. За тренуваннями спостерігало військове командування країни на чолі з Начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем ЗСУ.

31323334353637383939-139-239-339-439-539-6

У Миколаєві бійці Нацгвардії пройшли п’ятиденні заняття з РХБ захисту підрозділів

Вони відпрацьовували ведення РХБ розвідки, індикацію рецептур імітації отруйних речовин, контроль радіоактивного зараження озброєння та проведення спеціальної обробки озброєння та військової техніки.

4142434445464748

Днями нацгвардійці з Олександрії провели навчальні польоти в Карпатах

Три екіпажі вертольотів МІ-8 відпрацьовували навички злагодженості при польотах в парі та строєм, посадки та підйому в гірській місцевості. Під час навчань спецпризначенці здійснювали десантування.

5152535455565758

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар