У Мар’їнському районі СБУ виявило 2 тонни тротилу, який бойовики збирались використати для терактів

Оперативники Служби безпеки України знайшли cхованку з майже 2 т тротилу в районі проведення АТО.

75 смертоносних ящиків знаходилися у Мар’їнському районі Донецької області, повідомляє ІАЦ РНБО. За оперативною інформацією, бойовики облаштували схованку напередодні 25-ї річниці Незалежності України для здійснення терактів, але спецслужби роблять усе для недопущення російських провокацій під час свята.

11

12

13

14

15

 У сумці серед особистих речей одного із затриманих на Маріупольському автовокзалі було знайдено бойову гранату. Також ввечері поліцейські там же вилучили у 23-річного  чоловіка набої калібру 7,62 мм.

Також днями у мешканця міста Залізне Торецької міськради було вилучено 3 мішечки з порохом масою близько 500 г та підствольний гранатомет.

А в Лимані поліцейські у складі групи швидкого реагування затримали чоловіка, який гуляв із гранатою Ф-1 в кишені. Під час перевірки його помешкання правоохоронці виявили ще й набої калібру 7,62 мм.

Луганський напрямок

Основні бойові дії вчора велися під Попасною. І в темну, і світлу пору доби ворог вів обстріли одразу по кількох українських позиціях. При цьому двічі – під Новоолександрівкою та Троїцьким НЗФ застосовували міномети. Окрім цього, дещо східніше, поблизу Тошківки, надвечір відбувся артобстріл з боку окупантів. Було випущено 8 снарядів.

Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 10 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Потужні обстріли з боку противника вчора відбулися по всій лінії розмежування, за винятком району Донецького аеропорту. Епіцентр протистояння – авдіївська промзона, де НЗФ застосовували міномети та великокаліберну ствольну артилерію. Також мінометні обстріли з боку окупантів відбулися на світлодарській дузі та на ділянці фронту Горлівка – Ясинувата. Інтенсивність вогню надзвичайно висока: протягом доби окупанти на Донецькому напрямку випустили по наших позиціях понад 160 мінометних мін.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку стався 21 ворожий обстріл, зокрема 12 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Найбільш запекла протистояння вчора тривало у Новотроїцькому. За 35 хвилин противник випустив по наших позиціях 60 мін та артилерійських снарядів. Вже надвечір на цій же позицій відбувся ще один мінометний обстріл з боку НЗФ. Інші гарячі точки – це Красногорівка та Широкине, де окупанти також активно стріляють з мінометів. Під вогонь важкого озброєння окупантів потрапило с. Солодке. Пошкоджено житловий будинок та господарські будівлі.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 15 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Вчора в районі проведення АТО були помічені 2 ворожих БПЛА (по одному на Донецькому та Маріупольському напрямках).

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 6 військовослужбовців отримали поранення.

Втрати противника

7 загиблих та 5 поранених окупантів з лав одразу 4 з’єднань російсько-окупаційних військ.

Зокрема, у так званій «5-й бригаді» (Макіївка) стався вибух боєкомплекту САУ, внаслідок чого загинуло 3 бойовиків, ще 1 отримав поранення.

На Донбасі відбулася ротація військовослужбовців ЗС РФ

Через КПП «Довжанський» до Ровеньок прибуло 50 військовослужбовців зі складу 7-ї десантно-штурмової дивізії Повітряно-десантних військ ЗС РФ (постійне місце дислокації – Новоросійськ) для часткової заміни особового складу ротної тактичної групи цього з’єднання.

Українські курсанти завершили польові заняття на Одещині

Упродовж двох тижнів 200 майбутніх офіцерів здобули практичні навички з вогневої, тактичної, медичної та інженерної підготовки.

21222324252627282929-129-229-329-429-529-629-729-8

Нагадуємо, що сьогодні в центрі Києва відбудеться фінальна репетиція святкового параду до Дня незалежності України. Центром міста пройдуть ліцеїсти, курсанти військових та правоохоронних ВНЗ, зведені підрозділи родів та видів військ, а також колони бойової техніки.

Наголошуємо, що жодна одиниця техніки не була знята з бойового чергування з району проведення АТО. Навпаки, одразу після свята, вона буде розподілена по військових частинах. Через наближення свята по всій країні запроваджено посилені заходи безпеки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар