На Донбасі загострення: бойовики за добу випустили більше півтисячі мінометних мін та більше 300 артснарядів

Вчора ситуація в районі проведення АТО вчергове загострилася. Бойовики збільшили кількість обстрілів наших позицій майже вдвічі – 96 випадків порушення режиму тиші проти 52 добою раніше.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, артилерія ворогом застосовувалася на всіх трьох напрямках, навіть удень. За підрахунком Генштабу, по наших позиціях на лінії бойового зіткнення бандформування випустили більше півтисячі мінометних мін та більше 300 артилерійських снарядів. Останній раз подібні інтенсивність ворожих обстрілів та використання важкого озброєння противником спостерігалися рік тому – також у серпні.

Луганський напрямок

Основні бойові дії розгорнулися в Попаснянському районі. Вперше, після опівночі ворог провів потужний артилерійський та мінометний обстріл. Вчергове у Попасній бойовики були активними пізно ввечері, застосувавши знову ж таки – артилерію проти наших захисників.

Вдень ворог неодноразово порушував режим тиші, активно застосовуючи гранатомети та кулемети у районі Бахмутської траси та у Станиці Луганській. Там же після заходу сонця ворог відкривав вогонь з озброєння БМП.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, зокрема 4 артилерійських та 3 з використанням мінометів.

Донецький напрямок

Доба розпочалася потужними мінометними обстрілами, які окупанти організували на світлодарській дузі та на ділянці фронту Новоселівка Друга – Авдіївка. На світанку бойовики відкрили вогонь з мінометів та артилерії у районі Донецького аеропорту.

Найпотужніші обстріли Авдіївки розпочалися о 10-й ранку та тривали з перервами до кінця доби. Працювали 82-, 120-мм міномети, а також 122-мм гармати противника, розміщені  у Ясинуватій та на південь від неї.

На інших ділянках фронту ворог активізувався вже надвечір. Так, на світлодарській дузі, на північних околицях Горлівки та в Новгородському відбулися сильні мінометні та артилерійські обстріли з боку НЗФ. Також ворог залучав бронетехніку у цих районах.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 45 ворожих обстрілів, зокрема 34 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Одразу після опівночі бойовики впродовж двох годин випустили 40 артилерійських снарядів калібру 152 мм поблизу Гранітного. Між 2 та 4 годинами ночі у Мар’їнському районі (ділянка фронту Красногорівка-Мар’їнка) також відбулася низка мінометних обстрілів. Згодом опівдні там розпочалися перестрілки між українськими військами та противником і тривали до пізнього вечора. На півдні Маріупольського напрямку неспокійно було у Талаківці, Водяному та Широкиному.

Загалом, окупанти порушують режим тиші по всьому фронту, спокійних місць по всьому Маріупольському напрямку немає.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 32 ворожих обстріли, зокрема більше третини – з важкого озброєння.

Інформація ГУР МОУ

Противник продовжує ведення розвідки сил АТО. ГУР МОУ відмічає перебування  розвідувальних ворожих груп на півдні Маріупольського напрямку, а також у нашому тилу в Мангушському та Нікольському районах Донеччини, що підконтрольні українській владі. Ворогом, зокрема, проводиться розвідка  десантнодоступних ділянок узбережжя Азовського моря. Втім, наголошуємо, у цьому районі перебуває достатньо сил АТО, щоб дати відсіч ворогу і вчасно попередити будь-які можливі диверсії противника.

За даними військової розвідки, Росія перекинула нові партії зброї та боєприпасів на тимчасово окуповані території. До Луганська доставлено п’ять танків Т-72, ще три танки Т-64 до Свердловська і чотири вантажівки з паливно-мастильними матеріалами і два вагони з боєприпасами до Харцизська.

За минулу добу внаслідок бойових дій троє українських військовослужбовців загинули, шестеро – отримали поранення.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

Втрати бойовиків за минулу добу

Троє загиблих та троє поранених зі складу так званих «11-го окремого мотострілецького полку», «3-ї окремої мотострілецької бригади», а також  «7-ї окремої мотострілецької бригади».

Українські військовослужбовці отримали нагороди прямо на передовій

Зокрема, на Луганщині 80 бійців отримали від Міністерства оборони медалі «За військову доблесть», «Знак пошани» та «За сприяння Збройним Силам України».

Наші військові вдосконалюють бойові навички

Близько 500 студентів кафедри військової підготовки проходили тренування у Сумській області. Майбутні офіцери вивчали елементи артилерійської розвідки, військової топографії і тактики, а також здійснили навчальні вправи з автомата Калашникова.

ІАЦ РНБО
Поширити:

Залишити коментар:

коментар