За добу 8 українських військових отримали поранення

Луганський напрямок. Противник порушив режим тиші на двох ділянках фронту – у районі Попасної та поблизу Станиці Луганської. Ще засвітла бойовики обстріляли з артилерії позиції сил АТО у селищі Врубівка на північ від Попасної. Пізно ввечері у самій Попасній бандформування застосували БМП. У Станиці Луганській ворог активізувався після заходу сонця і провів три обстріли загальною тривалістю більше трьох годин. При цьому важке озброєння не застосовувалося.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 9 ворожих обстрілів, зокрема 1 – з 122-мм артилерії.

Донецький напрямок. Обстановка залишається напруженою. Бойові дії тривають по всій лінії зіткнення, за винятком району Донецького аеропорту. Бойовики здійснюють поодинокі провокації вдень, активізуються під вечір, їхні обстріли тривають довше, і озброєння вже – більшого калібру, ніж удень. Ввечері все частіше застосовують міномети. Подібний сценарій прослідковується на лінії фронту від Світлодарська до західних околиць Горлівки.

В авдіївській промзоні тактика дій окупантів відмінна: обстріли тривають незалежно від пори доби, а важке озброєння відкрито застосовується ворогом також вдень. Сили АТО відкривають вогонь у відповідь.

Всього на Донецькому напрямку вчора відбулося 23 ворожих обстрілів, зокрема 12 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Знову зросла бойова активність ворога. Вчора бандформування провели чотири артилерійських обстріли сил АТО. Перший обстріл відбувся у Мар’їнці близько першої години ночі. Вчергове окупанти застосували артилерію проти українських захисників у селі Рибинське, що за 7 кілометрів на схід від Волновахи. О пів на третю бойовики відкрили вогонь зі 122-мм гармат по наших позиціях у Чермалику. Там впродовж години ворог випустив близько 60 снарядів. Вчетверте ворог обстріляв з артилерії українські рубежі оборони в Новоселівці.

У Красногорівці, Славному, Лебединському та Широкиному ворог використав міномети. Загалом вчора на Маріупольському напрямку противник випустив більше 130 артилерійських снарядів та 80 мінометних мін.

Всього минулої доби на Маріупольському напрямку сталося 20 обстрілів з боку НЗФ, зокрема половина – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, військовослужбовців отримали поранення.

Втрати бойовиків за минулу добу

Четверо загиблих та п’ятеро отримали поранення.

Інформація ГУР МОУ

Бойовики поповнюють боєкомплект на передових позиціях біля селища Піски та поблизу Мар’їнки. Туди Росія доставила партію реактивних вогнеметів “Шмель” з боєприпасами. Також зафіксовано перевезення 15 цистерн з паливно-мастильними матеріалами до міста Ровеньки та 10 вагонів з боєприпасами до селища Довжанське, де до війни функціонував стаціонарний пункт пропуску через українсько-російський кордон.

Крім того, дисципліна серед сил ворога знижується. За даними військової розвідки, через масове невдоволення від тривалого перебування на передовій та примушення проводити диверсійні операції, російське окупаційне командування в екстреному порядку виплатило частину грошового забезпечення бойовикам.

Це привело до збільшення вживання спиртних напоїв та конфліктів на етнічному підґрунті. Так, командир одного зі взводів так званого «6-го мотострілецького полку» (Стаханов), громадянин Росії, Едуард Цховребов завдав важких ножових поранень одному зі своїх підлеглих. Також внаслідок ДТП, яку спричинив п’яний водій, загинув один бойовик та ще двоє зазнали поранень. Встановлені їхні імена – Сергій Савенко, Роман Бєлих та Олексій Ільїн. Через масову пиятику, бойовики так званого “9-го полку” вивели з ладу один зі своїх безпілотників, а в Луганську відбувся стихійний бунт. Четверо бойовиків отримали важкі травми під час придушення заворушень. Їхні імена – Артем Горбачев, Микита Сухаревський, Олексій Оніщенко та Роман Шевченко.

Служба безпеки України затримала двох бойовиків

Один з них – мешканець Горлівки, який з січня цього року брав участь у сутичках проти сил АТО. Чоловіка затримали, коли той намагався пройти через пункт пропуску “Зайцеве”. Ще одного бойовика знайшли у місті Новодружевськ, що на Луганщині. У червні 2014 року, він приєднався до бандформування “Призрак” та патрулював вулиці міста. Після звільнення Новодружевська, бойовик залишився в місті та переховувався від правоохоронних органів.

Тим часом ще один колишній бойовик отримав можливість жити на вільній Україні

Чоловік перебував у складі незаконних збройних формувань в Слов’янську навесні 2014 року. Через декілька місяців він покинув лави бойовиків і довгий час не наважувався зізнатись у скоєному. Але все-таки, у травні 2016 року він добровільно звернувся до СБУ, і вже сьогодні звільнений від кримінальної відповідальності, адже перевірка встановила, що чоловік не вчиняв важких злочинів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар