Виконання «закону про амністію» на Кіровоградщині контролюватиме Ленський

У прокуратурі Кіровоградської області створена та працює робоча група з метою забезпечення належного виконання Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» від 29 січня 2014 року. 

Про це Першій електронній повідомила прес-служба прокуратури області.

Очолив робочу групу прокурор Кіровоградської області Сергій Ленський. До її складу увійшли керівники управлінь та відділів прокуратури області.

Робоча група покликана забезпечити організацію ефективного розслідування кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з масовими акціями та звільнити осіб від кримінальної відповідальності, адміністративного арешту та від покарань за вчинення злочинів зазначених у Законі.

Процес реалізації цього Закону може бути задіяний лише при виконанні вимог, визначених у ньому. Якщо ж до 17 лютого ці умови не будуть виконанні, органи прокуратури будуть діяти в рамках своїх повноважень так, як це передбачено Кримінальним кодексом та Кримінальним процесуальним кодексом України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар