8 розвідувальних польотів здійснили безпілотники бойовиків у зоні АТО – полковник Мотузяник

Бойовики продовжують активно використовувати для розвідки безпілотні літальні апарати.

«Минулої доби противник організував 8 розвідувальних польотів з використанням безпілотників: 4 – на Донецькому напрямку, ще 4 – на Маріупольському напрямку», – повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

10-08

У зоні АТО бойовики за добу здійснили 62 обстріли, у тому числі з важкого озброєння. Найменша кількість обстрілів – 6 – на Луганському напрямку, по рівну – 28 обстрілів – на Донецькому і Маріупольському напрямках. За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 5 військових отримали поранення.

На Луганському напрямку члени незаконних збройних формувань порушували режим тиші у Золотому, Новоолексадрівці та Попасній; на інших ділянках фронту було тихо. Всі обстріли з боку бойовиків відбулися у темну пору доби, один з них був мінометним. «Внаслідок агресивних дій противника пошкоджено автодорогу Попасна – Первомайськ», – додав полковник Мотузяник. Усього за минулу добу на Луганському напрямку бойовики здійснили 6 обстрілів, 1 – з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку тривають активні бойові дії по всій лінії зіткнення, за винятком району Донецького аеропорту, там вчора було тихо. Одразу після півночі бойовики здійснили короткотривалий, але потужний артобстріл українських позицій під Луганським. «Протягом доби, але лише під покровом ночі, члени незаконних збройних формувань неодноразово застосовували міномети на ділянці фронту Новгородське – Авдіївка. Там же тривають інтенсивні перестрілки між силами АТО та противником», – зазначив речник АПУ з питань АТО. Усього на Донецькому напрямку вчора відбулося 28 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 10 – з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку основними гарячими  точками вчора були Красногорівка, Мар’їнка, район Докучаєвська та ділянка фронту Талаківка – Широкине. На цих рубежах бойовики активно застосовували міномети, а також снайперів. Українські військові неодноразово відкривали вогонь у відповідь. На ділянці фронту Новогнатівка – Павлопіль вчора було тихо. «Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося 28 обстрілів з боку НЗФ, зокрема 6 – з важкого озброєння», – додав полковник Мотузяник.

Минулої доби 5 бойовиків загинули, 7 – отримали поранення. Втрати понесли так звані «3-я», «4-а», «100-а бригади», а також «9-й полк» російсько-окупаційних військ. За інформацією української розвідки, полковник ЗС РФ  Дмитро Бондарєв, за документами прикриття – Євген Коваленко,  знятий з посади командира так званого «9-го окремого штурмового  мотострілецького полку морської піхоти» (Новоазовськ) через неспроможність забезпечити  належний рівень бойової підготовки та морально-психологічного стану  особового складу. «До прибуття на територію України цей офіцер обіймав посаду  командира 51-го парашутно-десантного полку 106-ї повітряно-десантної дивізії  Повітряно-десантних військ ЗС РФ (місце постійної дислокації – Ту́ла). Зазначимо, що  полковник Бондарєв нецензурно вилаяв керівництво ЗС РФ та запропонував керівництву Росії  «…самим піти повоювати з братами-слов’янами на сході України». Відомо, що цей російський офіцер брав участь в обох чеченських війнах, тому давно і добре знає, що таке жорстока та кривава війна, розв’язана Кремлем з мотивів відновлення імперської величі», – розповів полковник Мотузяник.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар