Цапюк знову перейнявся торгівлею

Міський голова Олександрії Степан Цапюк провів нараду щодо впорядкування торгових місць на центральному ринку та ліквідації стихійної торгівлі сільгосппродукцією на вулицях.

Про це повідомляє офіційний сайт міськради.

Міський голова зазначив, що з метою дотримання санітарних норм, правил торгівлі та враховуючи численні скарги мешканців багатоповерхівок, розташованих навколо ринку, влада взяла на себе зобов’язання ліквідувати стихійну вуличну торгівлю, одночасно створивши для підприємців комфортні умови для реалізації продукції.

На сьогодні впорядкування території ринку майже завершили, але на адресу міського голови надійшов лист від реалізаторів сільгосппродукції, які вимагають залишити їх на колишніх місцях торгівлі. У зв’язку з цим, було дане доручення управлінню економіки вивчити це питання.

Після проведених перевірок з’ясовали, що по вул. К.Лібкхнехта і Червоноармійській реалізацією овочів, фруктів, у тому числі, цитрусових, займаються 139 осіб. Із них лише 49 зареєстровані як фізичні особи-підприємці, і лише 34 сплачують податки. Майже усі з тих, хто нині реалізує сільгосппродукцію, не мають довідок, які б підтверджували наявність земельних ділянок, на яких вирощується продукція для продажу.

Міський голова доручив управлінню економіки разом з податковою інспекцією провести роз’яснювальну роботу щодо дотримання підприємцями чинного законодавства, легалізації своєї діяльності та сплати усіх передбачених податків. Директору КП «Олександрійський центральний ринок» Юрію Носу запропоновали надати пропозиції стосовно облаштування місць для торгівлі сільгосппродукцією, у тому числі, і на ринку «Айсберг».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар