Затримали кіровоградського кіберзлочинця

Працівники сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС України в Кіровоградській області викрили незаконну діяльність 24-річного жителя обласного центру.

Про це Першій електронній повідомив СЗГ УМВС в області.

Із заявою до міліції звернувся мешканець Черкащини. Чоловік вирішив придбати фотоапарат через мережу Інтернет. На одному з сайтів він знайшов оголошення з підходящою ціною на товар і зателефонував продавцеві. Обговоривши деталі угоди, черкащанин того ж дня перерахував продавцеві через платіжну систему 905 гривень, які той, не зволікаючи, перевів у готівку.

Після довгого очікування доставки оплаченого замовлення, ошуканий клієнт, звернувся з відповідною заявою до міліції.

Тим часом продавець неіснуючого товару, від махінацій якого потерпіло загалом десятеро осіб, подався в мандри – спочатку до Харківської, а потім Дніпропетровської області, де його схопили правоохоронці.

За фактом продажу через веб-ресурси неіснуючого товару відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 ККУ (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). За такі дії, раніше судимому кіровоградцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар