У Миколаєві засудили контрабандистів із Кіровоградщини

Заводський районний суд Миколаєва до одинадцяти та дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна засудив двох жителів Кіровоградської області за спробу перевезти поїздом в сусідню державу майже 6,5 кг наркотичного засобу – канабісу.

Про це повідомляє «Набат».

У квітні 2012 року співробітники лінійного відділу міліції на ст. Миколаїв затримали групу наркоділків, які організували і намагалися перевезти пасажирським поїздом сполученням «Миколаїв – Москва» в столицю Російської Федерації наркотичну речовину у великих розмірах.

30-річний виконавець у Новомиргороді Кіровоградської області отримав від організатора контрабанди заздалегідь розфасовані наркотичні засоби і квиток на поїзд для їх перевезення через митний кордон України. Діставшись на таксі до станції Миколаїв-Пасажирський, зловмисник сховав заборонений багаж у вагоні і покинув поїзд.

Про відсутність пасажира та виявлені в купе підозрілі предмети провідник повідомила бригадира поїзда, який і викликав міліцію. Знайдені поліетиленові згортки зовні нагадували снаряди, тому на найближчій станції поїзд був зупинений, а пасажири евакуйовані. При перевірці вагону працівники міліції замість вибухівки знайшли наркотичну речовину, вага якої за довідкою експерта становила 6 кг 438 гр.

Протягом доби правоохоронці встановили і затримали перевізника, а потім і 41-річного організатора контрабанди наркотиків.

Суд визнав зловмисників винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч.3 ст. 305 КК України (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) та призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі з конфіскацією майна на строк 11 років – організатору та 9 років – співучаснику правопорушення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар