У музеї презентували фільм «Рятуючи життя»

Презентація документального фільму «Рятуючи життя» відбулася сьогодні (в переддень всесвітнього дня боротьби проти раку) в обласному художньому музеї.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної, стрічка присвячена роботі медперсоналу обласного онкологічного диспансеру, а основною сюжетною лінією є непростий шлях пацієнта з діагнозом «рак» від моменту проведення першого медогляду до видужання.

Ліричним вступом до кінострічки став вірш одного з пацієнтів онкодиспансеру, написаний у знак вдячності медперсоналу за врятоване життя.

Як розповіла Першій електронній автор фільму Євгенія Ткаченко, ідея створення стрічки виникла у неї, коли «рак» увірвався в її родину – півтора роки бабуся Жені проходила курс лікування в онкодиспансері. Дівчину вразив той фанатизм, з яким лікарі боролися за життя кожного зі своїх пацієнтів, і та щира турбота, якою всі медпрацівники (від санітарок до головлікаря) оточують своїх підопічних.

Через технічні негаразди показ фільму затримався майже на годину. Попри це глядачі не поспішали розходитися чи переносити презентацію, адже увагу публіки в цей час вдало відволікав лікар онкодиспансеру Андрій Гардашніков. Він влаштував 40-хвилинний аматорський концерт, під час якого під акомпанемент гітари виконував як власні пісні, так і відомі хіти минулих десятиліть.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар