Росія продовжує постачати бойовикам на Донбасі паливо, боєприпаси та зброю

За інформацією ГУР МОУ, з Росії прибуло чергове підкріплення для бойовиків. На станцію Іловайськ приїхали 3 цистерни з паливно-мастильними матеріалами, на станцію Суходольськ – залізничний ешелон з паливно-мастильними матеріалами та боєприпасами. До Харцизька привезли міномети: 85 штук – 120-мм та 40 штук – 82-мм, повідомляє ІАЦ РНБО.

YEMBLEMA-GUR-2-1Також за інформацією розвідки, в Донецьку відбулася ротація окупантів зі складу 331-го парашутно-десантного полку 98-ї повітряно-десантної дивізії Повітряно-десантних військ ЗС РФ. Також з Донецька у північному напрямку виїхав російський комплекс радіолокаційної розвідки «Зоопарк-1».

Луганський напрямок

У Станиці Луганській між 00:00 та 01:00 відбулася перестрілка між силами АТО й окупантами, що контролюють протилежний берег Сіверського Донця. Решту доби тут було спокійно.

У цей же час активні бойові дії розгорнулися в районі Попасної. Противник здійснив низку мінометних обстрілів наших позицій, випустивши понад 25 мін. Ще двічі ворог відкривав вогонь у цьому ж районі вже після заходу сонця.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів, зокрема 4 мінометних. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Минулої доби тут зафіксовано 3 ворожих артилерійських обстріли (всі – поблизу Невельського) та багато мінометних обстрілів (у Зайцевому, Верхньоторецькому та на ділянці фронту Авдіївка – Піски). Противник застосовує важке озброєння  і вдень, і вночі.

ГУР МОУ опублікувало персональні дані деяких командирів та навідників гарматних розрахунків так званої «1-ї гаубичної самохідної артилерійської батареї 5-ї бригади» російсько-окупаційних військ. Це воєнні злочинці, які обстрілюють житлові квартали з важкого озброєння:

44-річний Роман Безсмертний;

41-річний Сергій Зінченко;

30-річний Сергій Ковальов;

27-річний Олександр Шпудейко;

22-річний Олександр Нікітін.

Неспокійно й на інших ділянках фронту. Зокрема, НЗФ неодноразово порушували режим тиші на світлодарській дузі і по всьому периметру окупованої Горлівки. У Майорську під вогонь НЗФ противника потрапив КПП на в’їзді в Горлівку: ворог двічі застосував БМП. На всіх ключових рубежах нашої оборони українські війська відкривали вогонь у відповідь (Зайцеве, авдіївська промзона тощо).

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 37 ворожих обстрілів, зокрема 15 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Вчора відбулося кілька бойових зіткнень сил АТО з противником у Мар’їнці та Богданівці (кожне тривало близько 15 хвилин). Наші сили успішно відбили напади ворожих диверсантів.

У Красногорівці та Широкиному зафіксовано потужні мінометні обстріли з боку окупантів. По наших позиціях було випущено понад 80 мін.

Низка провокацій противника відбулася і на інших рубежах. В районі Докучаєвська триває затишшя.

За інформацією розвідки, передові позиції так званого «9-го полку», що займає позиції на Маріупольському напрямку противника посилено снайперськими групами, внаслідок чого українські війська неодноразово потрапляли вчора під снайперський вогонь. Там же розгорнуто сучасний російський мобільний комплекс радіоконтролю «Свєт-КУ».

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 18 ворожих обстрілів та 3 бойових зіткнення.

Вчора противник двічі використовував БПЛА для ведення повітряної розвідки на Маріупольському напрямку.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 6 військовослужбовців отримали поранення.

Також днями 1 військовослужбовець, який отримав важке поранення 13 липня під Кримським внаслідок підриву на вибуховому пристрої, помер у госпіталі.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Вчора вдень у Мар’їнці на прохання місцевих мешканців група українських військовослужбовців вирушила на патрулювання з метою виявлення вибухонебезпечних предметів на дорозі, де ходять цивільні. Під час патрулювання наша група потрапили у засідку, внаслідок чого 1 військовослужбовець потрапив у полон. Українська влада та військове командування докладатимуть зусиль до його звільнення.

Втрати противника

Минулої доби 4 окупантів загинули, 5 – отримали поранення. Це бойовики зі складу так званих «11-го полку» (Макіївка),  «3-ї бригади» (Горлівка), «6-го полку» (Стаханов), «2-ї бригади» (Луганськ) російсько-окупаційних військ.

Неподалік Станиці Луганської через вибух боєприпасів під час господарських робіт отримали поранення 2 цивільних робітників та 1 бойовик зі складу так званої «2-ї бригади» противника. Командування так званого «2-го армійського корпусу» буде намагатися представити вибух як наслідок обстрілу з боку сил АТО, і планує поширити цю дезінформацію через місію ОБСЄ.

У ніч з 14 на 15 липня ц.р. загинуло 10 та поранено 13 окупантів.

Вже 15 липня тіла загиблих російських військових вивезено з моргу Донецької обласної лікарні ім. Калініна до Росії на двох спеціально обладнаних автомобілях КамАЗ.

Українські правоохоронці затримують бойовиків та їхніх пособників

Вчора у Волновасі поліцейські затримали учасника штурму міськради та військової частини у Маріуполі у квітні 2014 року. Зловмисник переховувався у м. Курахове Мар’їнського району, де працював на будівництві пансіонату, а зараз вирішив поїхати додому, однак на півдорозі був затриманий правоохоронцями під час перевірки документів.

Співробітники СБУ затримали на Луганщині сепаратистку – члена злочинної організації «Народна рада «ЛНР» першого скликання»

Затримана розповіла, що «законотворча діяльність» сепаратистів – це  фейк, оскільки всі документи готували фахівці з Росії, що копіювали російську правову базу з незначними корективами. Мало хто розумів зміст цих документів, але за старою звичкою всі «депутати» голосували «за». Жінка вважає свою участь у діяльності сепаратистського «парламенту» помилкою та активно співпрацює зі слідством.

У Дніпрі суд виніс вирок інформатору бойовиків – 8 років позбавлення волі. Співробітники спецслужби затримали зловмисника у січні 2015 року і довели, що зловмисник навесні 2014 року організував розгалужену мережу інформаторів серед інтернет-користувачів, які передавали ворогу відомості про кількісний склад та озброєння підрозділів ЗСУ, маршрути пересування, розташування українських блокпостів та охорону підприємств оборонно-промислового комплексу.

Правоохоронці вилучають боєприпаси в районі проведення АТО

Під Торецьком у селищі Північне поліцейські знайшли «арсенал» для диверсій, залишений бойовиком. Це протитанковий гранатомет, 8 гранат, 500 г пластиду та набої до автомата.

На околиці села Старий Айдар на Луганщині співробітники спецслужби виявили сховище, в якому знаходилося 3 гранати РГД-5, 5 гранатометних пострілів ВОГ-25 і 300 набоїв калібру 5,45 мм.

Тривають навчання українських військових

На Одещині відбулися заняття з вогневої підготовки з військовослужбовцями строкової служби.

Військові вели стрільбу з автоматів Калашникова по умовних групах піхоти та кулеметних розрахунках на дальності 50, 150 та 300 метрів. Також практичні стрільби виконували інші підрозділи, зокрема військовослужбовці-жінки, які  показали чудові результати.

11121314151617181919-119-219-319-419-519-619-719-819-9

Поширити:

Залишити коментар:

коментар