Чернігівська прокуратура допомагає пенсіонерці з Кіровоградщини відсудити квартиру

Пенсіонерка з Кіровоградщини запізнилася з поданням на успадкування квартири покійної сестри і через суд намагається відстояти свої права.

Про це пише «Чернігівщина».

Сімдесятирічна сільська жінка з Кіровоградської області довгий час не знала про смерть рідної сестри, яка проживала в Чернігові. Через поганий стан здоров’я вона мало спілкувалася з ріднею. Про те, що сестри вже немає, їй сказали тільки через рік після трагічної події.

За законом, жінка мала право на успадкування сестриної однокімнатної квартири в Чернігові, але термін подання заяви про прийняття спадщини (6 місяців) вже минув.

Згідно з законодавством, цей строк може бути продовжений рішенням суду, якщо в судовому засіданні буде доведено, що його пропущено з поважних причин. На жаль, через похилий вік і поганий стан здоров’я таке завдання було для жінки непосильним.

Цей випадок ‒ один із тих, де громадянин має право претендувати на те, щоб його порушені права або законні інтереси в суді представляв прокурор. За заявою пенсіонерки з Кіровоградщини прокуратурою міста Чернігова було підготовлено та підтримано в суді відповідний позов.

Доводячи законність позовних вимог, прокурори не зупинились після того, як суд першої інстанції в задоволенні позову відмовив. Це рішення було оскаржене в апеляційному порядку, і 13 січня Апеляційний суд Чернігівської області надав жінці додатковий строк для прийняття спадщини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар