Юнаку з Олександрії через обмороження загрожує ампутація. Потрібна допомога

16 -річний житель Олександрії потрапив до лікарні з критичним обмороженням кистей рук. Ситуація настільки серйозна , що неповнолітньому загрожує ампутація фаланг на шести пальцях.

Про це повідомляє «Правдоруб».

Він перебуває в травматологічному відділенні міської лікарні № 1 із суботи, 25 січня.

Хлопець навчається в політехнічному коледжі, проживає на 14 -му мікрорайоні. У п’ятницю ввечері він був в одному з олександрійських кафе. Потім з приятелями випив спиртного і вирішив самостійно добиратися додому.

«Гуляли після кафе, трохи випили. Приблизно об одинадцятій ночі я сам відправився додому. По дорозі вирішив трохи присісти , щоб перепочити , і заснув. Проспав приблизно дві години. Коли прокинувся , одразу викликав таксі і поїхав додому» , – розповідає Ігор .

Зранку підліток прокинувся від болю в кистях. Сильно боліли пальці на лівій руці. Вони покрилися пухирями, як після опіку. Батьки викликали таксі і швидко доставили юнака до лікарні, однак прогноз лікарів песимістичний .

«У хлопчика обмороження пальців на правій кисті 2-3 ступеня , і на лівій – 3-4 ступеня. Також обморожені обидві стопи , але вони особливого занепокоєння не викликають. Що стосується рук, то слава богу, що воно не поширилося вище, ми відразу думали , що він повністю позбудеться пальців. Зараз ми бачимо , що пальці вдасться зберегти, але нігтьові фаланги на шести пальцях, ймовірно, доведеться видалити. Вони відмирають», – сказав завідувач травматологією Борис Кушка.

За його словами, ампутація відкладена на тиждень, щоб подивитися на перебіг хвороби, а вже потім приймати рішення. Якщо стан не покращиться і не погіршиться, підліток втратить п’ять верхніх фаланг на лівій кисті і одну – на правій. Це – інвалідність.

На жаль, хлопець проживає в небагатій і не зовсім благополучній сім’ї. Зараз він потребує дорогі ліки , але взяти їх ніде. Якщо ці рядки читають небайдужі люди, що можуть надати допомогу, то хлопцю потрібні препарати: «Реосорбілакт», «Трентал», «Папаверин». У кого є можливість надати грошову допомогу, необхідно 300 грн. на добу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар