Прокуратура просить суд звільнити від відповідальності 10 дітей

За прокурорського втручання минулого року поновлено права майже 10 тис. підлітків, які опинилися в складних життєвих обставинах, на їх користь відшкодовано понад півмільйона гривень. 

Про це Першій електронній повідомила прес-служба прокуратури області.

Органи прокуратури Кіровоградщини упродовж минулого року вжили низку організаційно-практичних заходів, спрямованих на реальний захист прав та законних інтересів дітей.

За наслідками перевірок в порядку нагляду за додержанням законів про охорону дитинства, розпочато 12 кримінальних проваджень, загальна сума збитків в яких становить понад 500 тис. грн. За неналежне виконання своїх обов’язків до дисциплінарної відповідальності притягнуто понад 300 посадовців, з яких 25 – органів державного контролю. Судами задоволено 20 позовів прокурорів на захист прав дітей на суму 218 тис. грн. Забезпечено повне виконання судових рішень у сфері охорони дитинства.

Окрім того, прокуратурою області активно застосовувалися заходи відновного правосуддя. За звітний період до суду скеровано 10 клопотань про звільнення неповнолітніх від кримінальної відповідальності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар