Півроку освіта Бобринецького району перебуває без керманича

Освітою Бобринецького району керує агроном, а методичні поради вчителям дає людина із непогашеною судимістю.

Як стало відомо Першій електронній із власних джерел, Вікторія Літвінова, яка донедавна очолювала районний відділ освіти була засуджена до двох років умовно.

Із тих пір обов’язки керівника тимчасово покладено на заступника голови РДА Валентина Мельника, який, як стверджує джерело, та це є й на сайті райдержадміністрації, до освіти ніякого відношення немає. За фахом – агроном, закінчив Уманський сільськогосподарський інститут.

29 жовтня у районці «Честь хлібороба» з’явилося оголошення про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади начальника відділу освіти. Сам конкурс відбувся через місяць. Джерело стверджує, що претенденти були: одна із кандидаток успішно здала екзамени й пройшла стажування. Однак, із невідомої причини вакансія досі не заповнена.

За словами респондента, вчителі району обурені такою ситуацію і не розуміють що твориться в освітній галузі району. Невдоволення викликає також той факт, що в методичному відділі працюють люди, які не мають відповідної категорії і навіть із непогашеною судимістю. Колишня начальниця Вікторія Літвінова після вироку суду успішно перевелася на нижчу посаду із більшою оплатою – методиста (зарплата методистів, через те, що вони не підпадають під категорію державних службовців, майже вдвічі вища, ніж у начальника відділу). І це при тому, що в районі чимало вчителів, які мають вищу категорію, звання «учителів-методистів», старших і навіть заслужених учителів, які не проти зайняти відповідні посади.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар