РНБО: Основна «гаряча точка» – авдіївська промзона

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє зведені дані АТО 28 червня.

Луганський напрямок

Ворог порушив режим тиші 6 разів. З них 5 провокацій в районі Попасної та Бахмутської траси були неприцільними. Внаслідок шостого обстрілу наших позицій на лівому березі Сіверського Дінця поблизу села Сокільники один український військовослужбовець отримав поранення.

Донецький напрямок

Обстановка залишається складною. Основна «гаряча точка» – авдіївська промзона, де противник активно застосовує міномети, гранатомети та снайперську зброю. Українські військові були змушені відкривати вогонь у відповідь.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, бойовики активізувалися в районі Донецького летовища. Там по українських укріпленнях минулої доби ворог випустив понад 40 мін.

Тривають провокації противника на північних околицях Горлівки. Натомість на захід від окупованого міста – затишшя. Лише пізно ввечері зафіксовано вогонь ворожого снайпера в бік українських позицій у Новгородському.

На Світлодарській дузі відбулася одна ворожа провокація із застосуванням гранатометів та стрілецької зброї тривалістю майже 2 години.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Активність ворога суттєво зросла. Так, вчора відбулося 46 обстрілів наших позицій, що майже втричі більше ніж добою раніше. З них майже половина була здійснена з важкого озброєння – мінометів та гармат.

Найбільш активним ворог був поблизу Широкиного.  Починаючи з опівдня і до заходу сонця бойовики випустили майже 50 мінометних мін та 40 артилерійських снарядів.

Також ворог застосовував артилерію біля Новотроїцького. Там же вдень був активний снайпер противника, а пізно ввечері бойовики обстрілювали сили АТО з гранатометів різних систем та кулеметів.

Важка обстановка вчора спостерігалася і в Мар’їнці, де противник застосовував увесь доступний арсенал зброї, окрім артилерії та танків. Там же бойовики зі стрілецької зброї обстріляли КПВВ. Постраждалих внаслідок цього обстрілу немає. У сусідній Красногорівці незаконні збройні формування провели два мінометні обстріли сил АТО – вдень та пізно ввечері.

Ще низка випадків порушення режиму тиші з боку окупантів відбулася на лінії бойового зіткнення Чермалик – Лебединське.

Українські військовослужбовці зафіксували 3 польоти безпілотників бойовиків в районі проведення АТО.

За минулу добу внаслідок бойових дій загинув 1 український військовослужбовець від снайперського обстрілу в авдіївській промзоні. Шестеро військових отримали поранення – п’ятеро внаслідок ворожих обстрілів та один через підрив на розтяжці в районі Старогнатівки.

Бойові втрати противника

Дев’ять бойовиків загинуло та восьмеро було поранено зі складу чотирьох НЗФ. Найбільші втрати окупанти понесли у районі Широкиного.

Під час бойового патрулювання у районі Водяного наші бійці захопили в полон 8 бойовиків з так званого  «9-го окремого штурмового  мотострілецького полку морської піхоти» (Новоазовськ). Встановлені імена усіх восьми затриманих у полон бойовиків: Сергій Пестряєв (1967 р.н.), Олексій Толстолук (1980 р.н.), Юрій Зюмін  (1981 р.н.), Віталій Шевельов (1995 р.н.), Антон Горбушко (1978 р.н.), Валентин Вантула  (1975 р.н.), Роман Терновий (1980 р.н.), Руслан Анрілевський (1988 р.н.). Найстаршому з них виповнилося 49 років, а наймолодшому – 21 рік.

Офіцери штабу ОТУ «Донецьк» допомогли мирним мешканцям Донечини напередодні Дня Конституції

Близько 20 родин з чотирьох сіл Волноваського, Мар’їнського та Покровського  районів отримали продуктові набори з крупами, консервами, питною водою та солодощами для дітей.

1112131415

У Запоріжжі відбулися навчання місцевої бригади НГУ

Гвардійці відпрацьовували охорону важливого державного об’єкту на прикладі будівлі Запорізької ОДА. Кожен військовослужбовець виконував поставлене завдання на заздалегідь визначеному місці в бойових порядках. Також відбулися окремі навчання з командирами чергових підрозділів на тему прийняття рішення про захист та звільнення охоронюваного об’єкту у випадку його захоплення загонами противника.

21222324

Через КПВВ «Зайцеве» до неконтрольованої території прослідували вантажні автомобілі з гуманітарним вантажем від українських благодійних організацій. Вантажівки перевозили дитяче харчування вагою більше 2,5 тонни та оргтехніку.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар