РНБО: За добу 1 український військовий загинув, ще 4 – отримали поранення

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє зведені дані за минулу добу в зоні проведенні АТО.

Луганський напрямок

Вчора відбулося 4 ворожих обстріли у Попаснянському районі в темну пору доби. 2 з них були мінометними.

Донецький напрямок

Вперше за кілька тижнів ворог не застосовував артилерію. Проте тривають потужні мінометні обстріли з боку НЗФ: вчора вони відбулися у Троїцькому, Новоселівці Другій та Авдіївці. Після 17 години противник відкрив масований вогонь в районі авдіївської промзони. Бої тривали понад 6 годин. Ворог атакував зі своїх позицій по лінії Ясинувата – Яковлівка. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, зокрема 9 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Бойові дії велися здебільшого у другій половині дня. Окупанти активно застосовували БМП та міномети по всьому фронту. Найбільш жорстке протистояння вчора відбулося у Мар’їнці та під Докучаєвськом, де українські війська були змушені відкривати вогонь у відповідь. Загалом ворожі обстріли тривають по всіх основних опорних пунктах сил АТО; спокійно вчора було лише у Красногорівці та Широкиному. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, зокрема 5 мінометних.

Інформація ГУР МОУ

Вчора противник тричі застосовував БПЛА:

  • в районі Первомайська та Попасної;
  • в районі Білої Гори, Диліївки та Курдюмівки (Бахмутський район);
  • в районі Полтавки та Русиного Яру (Костянтинівський район).

Вчора поблизу с. Фащівка на Луганщині відбулася ДТП за участю вантажівки КамАЗ, яка перевозила бойовиків зі складу так званої «7-ї окремої мотострілецької бригади» противника. Загинуло шість російських офіцерів, ще 15 окупантів травмовані. Встановлено, що підрозділи ворога їхали для навчань на полігон.

ЄМБЛЕМА ГУР-1

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, ще 4 отримали поранення.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Військовослужбовці-десантники взяли участь у курсах підготовки водіїв-інструкторів бронемашин «Хамві» у Німеччині

Тренування проходили на військовій базі США під проводом американських військових.

Зокрема, десантники відпрацювали дії екіпажу при перекиданні техніки, водіння, і подолання різноманітних природних та водних перешкод. За результатами навчань водії-інструктори отримали сертифікати про успішне закінчення курсів.

1112131415

Сьогодні починаються спільні україно-американські навчання «Репід Трайдент-2016»

З 27 червня по 8 липня 1800 військовослужбовців з 14 країн візьмуть участь у тренуваннях для підвищення бойових навичок та злагодження між підрозділами різних держав. Цього разу, крім підрозділів ЗСУ, від України вперше візьме участь рота зі складу бригади швидкого реагування Національної гвардії. На цих навчаннях нацгвардійці отримають досвід військової підготовки, що базується на сучасній моделі військового управління країн-членів НАТО.

21222324252627282929-129-229-3

????????????????????????????????????

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар