РНБО: Вчора кількість ворожих обстрілів дещо знизилася

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото сайту ghall.com.ua

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані в зоні АТО 24 червня.

Луганський напрямок

Ситуація значно покращилася. Минулої доби відбулося 2 ворожих обстріли на лінії зіткнення у Попаснянському районі.

Донецький напрямок

Вчора кількість ворожих обстрілів дещо знизилася. Проте окупанти, як і раніше, застосовують важке озброєння – міномети та 122-мм гармати. Основними «гарячими точками», як і раніше, залишаються Горлівська агломерація та авдіївська промзона. Внаслідок ворожого артилерійського обстрілу Авдіївки було поранено місцевого мешканця. Чоловіка госпіталізовано та надано необхідну медичну допомогу.

Як розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, також, значних ушкоджень зазнали три приватних будинки у Авдіївці від обстрілів сил окупантів.

111213141516

На Світлодарській дузі і в Донецькому аеропорту вчора було достатньо спокійно. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Також тривають масовані обстріли українських позицій по лінії зіткнення (здебільшого у темну пори доби). Противник застосовує БМП, снайперів та міномети. Через агресивну поведінку окупантів українські війська регулярно змушені відкривати вогонь у відповідь. Зокрема це стосується Красногорівки, Мар’їнки, околиць Докучаєвська та Широкиного. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 33 ворожих обстріли, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Вчора в районі проведення АТО зафіксовано політ 2 безпілотних літальних апаратів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 5 військовослужбовців отримали поранення.

Вчора вранці неподалік Лисичанська військовий автомобіль-тягач в’їхав у блок-пост, на якому несли службу бійці полку ППС МВС «Миротворець». В результаті аварії один правоохоронець загинув, ще четверо отримали поранення.

Бойові втрати противника

Вчора загинув один та було поранено п’ятьох бойовиків  трьох різних бандформувань.

Військовою розвідкою було зафіксовано чергові факти перекидання боєприпасів та паливно-мастильних  матеріалів з території Росії. До залізничної станції Краснодон прибуло чотири  вагони з боєприпасами (160 тонн) та дві цистерни з пальним (100 тонн).

Правоохоронці затримують учасників НЗФ

Чергового бойовика затримали поліцейські Торецька. Затриманий 19-річний хлопець, будучи ще неповнолітнім, під час окупації міста у червні 2014 року був прийнятий до лав так званої «ДНР». Основне завдання яке мав затриманий – виявляти проукраїнські налаштованих осіб. Хлопець вступив до лав бандформувань, підтримуючи ідею «руського миру», та не отримував за свою роботу матеріальної винагороди. Коли Торецьк було звільнено, хлопець переховувався від правоохоронців.

У Лимані бойовик добровільно здався правоохоронцям

Родичі 29-річного бойовика звернулися до правоохоронців, коли дізналися про програму добровільного повернення бойовиків до мирного життя. Поліцейські встановили, що в період окупації чоловік, озброївшись автоматом, охороняв будівлю міської ради. Коли місто було звільнено від бандформувань, його «товариші по службі» запропонували продовжити «нести службу» в Слов’янську, але він відмовився і поїхав до Росії. Після довгих поневірянь чоловік прислухався до поради рідних і добровільно здався правоохоронцям.

Ще один бойовик повернувся до мирного життя завдяки програмі СБУ «На тебе чекають вдома!»

Мешканець Луганщини перебував у лавах НЗФ «ЛНР» у 2014 році, проте згодом покинув бандформування і довго переховувався, оскільки боявся кримінального переслідування з боку української влади. Проте зрештою чоловік погодився співпрацювати з правоохоронцями. Вчора суд звільнив його від кримінальної відповідальності, і тепер він може повернутися до сім’ї.

Гвардійські артилеристи провели навчальні стрільби на полігоні «Старе», що під Києвом

Це заключний етап тренувань для гвардійських артилеристів, які протягом останніх двох з половиною місяців були залучені до табірного збору, проходили заняття з технічної, тактичної та спеціальної підготовки. Стрільби велися із гаубиць, у тому числі самохідних, якими оснащені дивізіони Національної гвардії.

21222324252627282929-129-229-329-429-5

Українські військовослужбовці допомагають мирним мешканцям рятувати майно та особисті речі від обстрілів бойовиків

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва, що працюють на Маріупольському напрямку, евакуюють майно людей, що проживають на лінії зіткнення. Перед евакуацією військові роблять огляд помешкання на наявність мін та снарядів, що не розірвалися, і фотозвіт з майном для господарів. Потім усі речі завантажуються в машину, а господарі зустрічають його вже на безпечній території. Люди вдячні військовим, адже часто вони не можуть дістатися своїх домівок через небезпеку. Майже кожного дня військовослужбовці ризикують життям та повертають людям майно, що допоможе їм на новому місці.

313233343536

Через  КПВВ «Новотроїцьке» вчора прослідували 12 вантажних автомобілів, що перевозили понад 270 т продуктів харчування від благодійної організації для мешканців окупованих територій.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар