РНБО: За добу в АТО постраждалих немає

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, вчора у районі проведення АТО жоден український військовий не загинув та не був поранений. Повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Не припиняються обстріли Новозванівки. Пізно ввечері там противник відкривав вогонь з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Ворог застосував важке озброєння одразу в декількох районах. Так, артилерія застосовувалася у Майорську. По позиціях захисників Троїцького ворог випустив за добу 130 снарядів із мінометів. Важкі гармати, нарівні з гранатометами та кулеметами, НЗФ застосовували й у авдіївській промзоні. Під мінометним вогнем противника вчора опинилася й шахта Путилівська (відома  як «Шахта Бутовка-Донецька»).

Також пізно ввечері на наші позиції поблизу Миколаївки Другої, що на північ від окупованої Горлівки, бойовики випустили більше 20 артилерійських снарядів калібром 122 мм. Загалом, за минулу добу, противник порушив режим тиші на Донецькому напрямку 13 разів.

Маріупольський напрямок

У порівнянні з минулими тижнями наразі відносне затишшя. Жодного разу не було зафіксовано застосування важкого озброєння з боку окупантів. Продовжуються обстріли Мар’їнки та Красногорівки зі стрілецької зброї; там же були активними снайпери противника. На світанку НЗФ провели обстріл позицій сил АТО у районі Водяного. Поодинокі провокації відбулися у селах Тарамчук, Новотроїцькому, Гнутовому та Талаківці.

Усього на Маріупольському напрямку відбулося 13 обстрілів позицій сил АТО.

Тим часом, попри небезпеку обстрілів, на передовій продовжуються саперні роботи українськими військовими інженерами. За минулий тиждень сапери знешкодили 443 вибухонебезпечних предмета.

Втрати ворога за добу

Один бойовик 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) загинув внаслідок «дружнього вогню» з крупнокаліберного кулемета. Також було поранено чотирьох бойовиків з двох різних бандформувань, які діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп на Донецькому напрямку.

Українські правоохоронці вилучають зброю та боєприпаси

Так, вчора кіровоградські правоохоронці у місті знайшли схованку зі зброєю. Звідти вилучили два гранатомети РПГ-18, дві протипіхотні міни, 36 пострілів до гранатомета ВОГ-17, 16 ручних гранат та велику кількість набоїв різного калібру. За попередніми даними, зброя була привезена з району проведення АТО.

11

Вчора Херсонський міський суд засудив до 5 років позбавлення волі інформатора НЗФ «ДНР»

Встановлено, що мешканець Горлівки протягом квітня-листопада 2015 року збирав інформацію про українських патріотів на окупованій території. Згодом чоловік приїхав на Херсонщину, щоб підірвати зсередини на дискредитувати організацію «Херсонський кіш Українського козацтва».

Лисичанський міський суд звільнив від відповідальності 2 колишніх бойовиків зі складу НЗФ «ЛНР», які скористалися програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Вони залишили лави окупантів через розчарування в ідеях «русского міра» та безлад серед бойовиків. Вони добровільно написали заяву до правоохоронних органів та співпрацювали зі слідством.

Українські правоохоронці затримують бойовиків та їхніх пособників

Так, днями СБУ затримала бойовика, що входив до складу НЗФ «Кальміус» та брав активну участь в бойових діях.

Встановлено, що чоловік перетнув лінію зіткнення з метою проведення підривної діяльності на території вільної України.

Тим часом поліція Донеччини затримала у с. Славне Мар’їнського району бойовика на прізвисько «Бені Хілл». Затриманий розповів, що його у грудні 2015 року завербували бойовики з прізвиськами «Мазай» та «Гриня». Чоловік мав охороняти ліню зіткнення з боку противника поблизу заводу «Каргіл», проте згодом перейшов у розвідку. Пройшовши інструктаж, чоловік мав перетнути лінію розмежування та збирати інформацію про пересування військової техніки, розташування і кількість блокпостів ЗСУ. Він перетинав блокпости та помічав важливі дані на внутрішній частині пачки цигарок. Однак, незважаючи на конспірацію, розвідника було викрито та затримано на українському блокпості.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар