Росія продовжує постачати бойовикам на Донбасі пальне та боєприпаси

умовне фото

За даними ГУР МОУ, Росія продовжує перекидати військову техніку та боєприпаси на тимчасово окуповану територію.

Про це інформує ІАЦ РНБО.

Зокрема, через прикордонне місто Краснодон Луганської області переміщено три вантажні автомобілі з боєприпасами та 3 цистерни з пальним;  до Ровеньків було доставлено 14 цистерн з паливно-мастильними матеріалами  (а це близько 700 тонн), до селища Кутейникового Амвросіївського району Донеччини – близько 450 тонн та до Іловайська – три цистерни пального. Також через село Дякове Антрацитівського району Луганщини прослідували п’ять вантажівок зі снарядами для 122-  мм РСЗВ «Град» та танків.

Окрім цього, розвідка повідомляє, що до Новоазовська прибув підрозділ 45-ї окремої бригади спеціального  призначення повітрянодесантних військ ЗС РФ, який базується у Підмосков’ї. Для цього підрозділу, у  взаємодії з іншими російсько-терористичними бандформуваннями, планується розвідка боєм з метою  викриття системи вогню сил АТО у районах Водяного та Широкиного. Нагадаємо, аналогічні  заходи були проведені російським командуванням 14 червня у районі Павлополя, коли противник активно обстріляв сили АТО з артилерії та мінометів, в результаті чого двоє українських бійців загинули та двоє були поранені.

Також ГУР МОУ повідомляє про спроби противника спровокувати сили АТО на відкриття вогню у  відповідь під час перебування на передньому краї представників Спеціальної  моніторингової місії ОБСЄ. Так, володіючи інформацією про переміщення  співробітників ОБСЄ, 13 червня в районі Комінтернового підрозділ 9-го  окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) здійснив обстріл наших позицій зі стрілецької зброї, після чого встановив димову  завісу. Через 10 хвилин поблизу зазначеного району проїхали два автомобілі  ОБСЄ. Аналогічна ситуація зафіксована позавчора у районі Водяного.

Луганський напрямок

Тут відбулася одна короткотривала збройна провокація ворога з використанням станкового протитанкового гранатомету поблизу села Новозванівка, що на південь від Попасної.

Донецький напрямок

Інтенсивність ворожих обстрілів дещо зменшилася. У авдіївській промзоні – традиційній гарячій точці останніх тижнів – важке озброєння майже не застосовувалося. Бойовики лише пізно ввечері випустили 4 міни у бік позицій сил АТО у тому районі. Втім, ворог і надалі широко застосовує крупнокаліберні кулемети та гранатомети проти українських захисників Авдіївки.

Натомість, вчора знову спостерігалась активність НЗФ на Світлодарській дузі. По українських позиціях недалеко від селища Луганське за день випустили 60 мін калібру 120 мм. Окрім цього, ворог декілька разів відкривав вогонь з озброєння БМП.

На околицях окупованої Горлівки важке озброєння ворогом не застосовувалося. При цьому, у Троїцькому вогонь відкривав ворожий снайпер.

Всього на Донецькому напрямку було 15 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Бойова активність противника вчора була дещо меншою, ніж у попередні дні. Зокрема, зі вчорашніх 25 обстрілів, 4 приходиться на важке озброєння – міномети. Решта обстрілів та збройних провокацій проводилася зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів різних систем. У Красногорівці, Мар’їнці, Гранітному та Березовому були активними снайпери противника. Також у Березовому та сусідньому з ним Новотроїцькому ворог застосовував міномети, випустивши по наших позиціях близько 20 мін.

Як повідомлялося на вчорашньому брифінгу, вчора на світанку зі сторони Старомихайлівки НЗФ відкрили вогонь з танку по житлових кварталах Красногорівки. Нагадаймо, тоді було пошкоджені 5 осель та було поранено жінку.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув. Двоє українських бійців отримали поранення.

Втрати противника за минулу добу

11 бойовиків загинуло та 13 отримали поранення з одразу п’яти бандформувань т.зв. «ДНР».

 

Українські спецслужби попередили теракт на залізниці

Оперативники знайшли замаскований пакунок з двома протитанковими гранатометами та сигнальними ракетами між станціями Асланове і Приовражне у Нікольському районі Донецької області. За попередньої інформацією, ця зброя була призначена для обстрілу одного з вантажних потягів.

111213141516

На Луганщині СБУ спільно з військовою комендатурою міста Щастя виявили схованку зі зброєю

Звідти вилучили два гранатомети РПГ-22 та танкову міну з годинниковим підривником. Сама схованка була захищена двома розтяжками з гранатами Ф-1.

21222324

А сьогодні, близько 7-ї години ранку, на Харківщині на кордоні з Росією співробітники прикордонного відомства та СБУ затримали громадянина України при спробі незаконного перетину держкордону та переміщення до України 1 кг пластиду, 7 тротилових шашок та гранати РГД-5. Усю небезпечну «поклажу» вилучено. Розпочато слідчі дії.

31

СБУ викрила чергового інформатора бойовиків

Затриманий – мешканець Волноваського району Донецької області, який встановив приховану відеокамеру на дорозі, що веде до лінії зіткнення, для оперативної передачі відомостей ватажкам так званої «ДНР».

Українські військовослужбовці опановують сучасні навички ведення війни за допомоги інструкторів ЗС Великої Британії

Британські військові проводять курси з польової медицини та поводження з вибухонебезпечними пристроями на базі бригади транспортної авіації Повітряних Сил. Водночас на полігоні навчаються фахівці служби забезпечення польотів, парашутно-десантної служби та льотні екіпажі Повітряних Сил. Тренування відбуваються у Вінницькій області й триватимуть до 18 червня. Курси проводяться вперше, втім можуть стати ефективним початком для подальшої співпраці з однієї з найпотужніших армій у складі НАТО.

414243

Продовжується бойовий вишкіл українських військових, які беруть участь у багатонаціональних навчаннях у Польщі «Анаконда-2016»

Тепер бійці литовсько-польсько-української бригади перейшли до заходів цивільно-військового співробітництва та розмінування небезпечних ділянок. Крім того, українські та польські військові тренувалися брати під охорону населений пункт та обшукувати будівлі.

51525354555657585959-1

Сьогодні, 16 червня, Верховна Рада України ухвалила Закон, що реформує структуру військового управління ЗСУ. Зокрема, у законі прописаний Об’єднаний оперативний штаб як орган управління міжвидовими та міжвідомчими військами, командування ССО та командування ВДВ ЗСУ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар