РНБО: Противник продовжує стріляти переважно вночі

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані у зоні АТО 10 червня.

Луганський напрямок

Вчора відбулося 3 короткотривалих ворожих обстріли.

Донецький напрямок

Противник продовжує дотримуватися тактики ведення вогню здебільшого у темну пору доби. Окупанти використовують важке озброєння: вчора тут відбулося 5 мінометних обстрілів з боку НЗФ (у Троїцькому, на світлодарській дузі, та на дальніх підступах до Донецька).  За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, по наших позиціях було випущено понад 40 мін. Найбільш активні бойові дії тривають на ділянці фронту Авдіївка – позиція «Шахта Путилівська» (вона ж «Шахта Бутовка-Донецька») – Невельське. Українські війська неодноразово відкривали вогонь у відповідь. Всього на Донецькому напрямку вчора відбулося 14 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Під Новотроїцьким противник знову застосував 152-мм гармати. По наших позиціях було випущено 34 снаряди. Також у Красногорівці, Мар’їнці та Широкиному відбулися мінометні обстріли з боку НЗФ.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 29 ворожих обстрілів, зокрема 9 – з важкого озброєння (міномети і гармати).

Як повідомляє військова розвідка, вчора відбулося 5 розвідувальних польотів ворожих БПЛА на всіх напрямках. 2 з них було запущено з  території Росії.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 4 – отримали поранення.

Втрати противника

Вчора у результаті підриву на власному мінному полі автомобіля КамАЗ загинуло 2 та було поранено 3 окупантів з так званого «11-го окремого мотострілецького полку»  (Макіївка). Також під час виходу у складі диверсійно-розвідувальних груп загинуло 2 та було поранено 4 бойовиків зі складу одразу двох підрозділів НЗФ – так званих «3-ї бригади» і «9-го полку».

Позавчора до моргу лікарні Харцизька було доставлено тіла 17 загиблих бойовиків з  авдіївської промзони.

Спецслужби затримують бойовиків

Вчора краматорські поліцейські затримали місцевого мешканця, причетного до окупації міста у 2014 році. Встановлено, що чоловік, озброївшись карабіном, вартував на блокпосту. За свою службу «Психолог» (це його прізвисько) платні не вимагав. Після звільнення міста, він втік до Донецька, проте згодом розчарувався в ідеях «руського міра», повернувся додому, і був затриманий.

Також вчора прикордонники затримали трьох українців, які втікали від кредитних зобов’язань та планували долучитися до НЗФ. Щоб уникнути сплати боргів, ці люди хотіли спочатку проникнути в Росію, а згодом – в окупований Луганськ.

11

Служба безпеки України блокує канали зв’язку бойовиків

У Львові спецслужби викрили два підпільних центри, які підозрюються у наданні послуг бойовикам на окупованих територіях та в Росії. Під час обшуків оперативники вилучили телукомунікаційне обладнання та багато сім-карток.

212223242526

Ще один колишній бойовик повернувся додому завдяки програмі СБУ «На тебе чекають вдома»

У вересні 2014 року чоловік зі зброєю в руках охороняв об’єкти захоплені НЗФ. Спостерігаючи за розподілом сфер впливу між бойовиками, він покинув лави незаконних збройних формувань та скористався програмою СБУ, яку порадив його земляк. Вже сьогодні він знову вдома поруч з дружиною та сім’єю.

Українські патріоти продовжують допомагати війську

Зокрема, волонтери з Херсонської області відремонтували реанімобіль для військовослужбовців. Автомобіль, який рятує поранених воїнів, знову прямує до району проведення АТО.

31

Збройні Сили України проводять посилені тренування

На Чернігівщині відбулися перші в історії сучасних Збройних Сил змагання снайперів. Десять найкращих команд з різноманітних видів та родів військ ЗСУ та дві команди від Національної гвардії взяли участь у 3-денних тренуваннях. Снайпери змагалися у точності стрільби на різні відстані, відпрацьовували злагоджені дії та вели прицільний вогонь під психологічним і фізичним навантаженням в умовах наближених до бойових.

Наприкінці бійці подолали багатокілометровий марш, вийшли на позиції та вразили визначені цілі з подальшим відходом на позиції.

414243444546

Десантники тренувалися із сучасним обладнанням

Військовослужбовці тестували зйомне обладнання «Адаптер-М1» – канат з відповідними кріпленнями для десантування «крилатих піхотинців» з гелікоптерів. Комплекс був прийнятий на озброєння Збройних Сил кілька років тому, і тепер буде дедалі активніше використовуватися українськими підрозділами.

51525354555657585959-159-259-3

10 курсантів факультету Військово-морських сил Національного університету «Одеська морська академія» розпочали стажування на борту навчального корабля ВМС Республіки Польща «Воднік». Навчання триватиме до кінця липня.

Президент України Петро Порошенко призначив т.в.о. Голови СЗРУ. Ним став перший заступник керівника відомства Ігор Разінков.

Інформація ГУР МОУ

З Росії прибуло чергове підкріплення для НЗФ.

Вчора через ПП «Ізварине» на Луганщині проїхали 4 вантажівки «Урал» з особовим складом. На станцію Іловайськ прибули 6 вагонів з боєприпасами та дві  цистерни з пальним.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар