РНБО: На Донецькому напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані АТО 7 червня.

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші 1 раз – поблизу с. Сокільники Новоайдарського району. Це був постріл з ворожого ПТРК.

Донецький напрямок

Обстановка незмінна. Протягом доби відбулася низка інтенсивних перестрілок між силами АТО та окупантами по всьому фронту. Противник неодноразово застосовував міномети. За минулу добу по наших позиціях було випущено понад 150 мін. Спокійних ділянок на фронті немає. Зазначимо, що окрім традиційних «гарячих точок» (Луганське, Зайцеве, Авдіївка, Опитне) противник здійснив обстріли і в інших місцях – у сел. Північне (колишнє Кірове) Торецької міськради та у Новоселівці Другій. Всього вчора на Донецькому напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема 11 – з використанням мінометів.

Маріупольський напрямок

Вчора вранці відбувся потужний артобстріл з боку окупантів у Богданівці. Вогонь вівся з САУ «Гвоздика». Ворожі мінометні обстріли відбулися у Мар’їнці, під Докучаєвськом, Павлополі та Широкиному.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 17 ворожих обстрілів, зокрема 9 – з використанням мінометів. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 9 – отримали поранення.

ГУР МОУ про втрати ворога протягом минулих днів

4 червня отримали поранення 4 окупантів зі складу так званого «9-го полку» (Новоазовськ), які діяли в складі ДРГ у районі Комінтернового. Згодом їх евакуювали до Росії.

5 червня отримали поранення 3 бойовиків з того ж загону. Їх лікують у дитячому таборі «Зірочка» в сел. Безіменне, який ворог використовує як госпіталь.

6 червня через підрив автомобіля на власному мінному полі загинув 1 та було поранено 2 окупантів зі складу так званої «7-ї бригади» (Дебальцеве). Також вчора у так званому «11-му полку» (Макіївка) загинув 1 розвідник, а ще двох бойовиків поранено через «дружній вогонь» з мінометів.

Триває затримання бойовиків

Оперативники СБУ спільно з військовослужбовцями затримали члена диверсійної групи бойовиків, які здійснювали напади на один з опорних пунктів сил АТО у Бахмутському  районі Донецької області. У нього вилучили автомат Калашникова з набоями.

11

У Торецьку затриманий кулеметник НЗФ «ДНР».

Встановлено, що 21-річний мешканець Горлівки вступив до лав НЗФ «Беркут» у січні 2015 року з метою збагачення. За бойовиком було закріплено великокаліберний кулемет «Утес». Більше трьох тижнів тому найманець повертався на закріплену позицію в Горлівці, але, будучи у стані алкогольного сп’яніння, заблукав і натрапив на розтяжку поблизу позицій ЗСУ. Його негайно було доставлено до лікарні у Торецьку, де він довгий час проходив лікування та зізнався у всіх своїх злочинах.

21

Також у Рубіжному співробітники СБУ та поліцейські викрили схованку бойовиків, звідки вилучили 2 гранатомети РПГ-26 та дві гранати РГД-5 та Ф-1.

31323334

Українські військові проходять бойовий вишкіл із західними інструкторами

На Львівщині завершився двотижневий курс з підготовки українських інструкторів, який проводився військовослужбовцями Національних Збройних сил Латвії у рамках Об’єднанної багатонаціональної підготовчої групи.

Наразі в українському війську запроваджуються нові вимоги до сержантського складу, що відповідають передовим практикам країн-членів НАТО.

4142434445464748

Збройні Сили України також беруть участь у найбільших навчаннях Польщі «Анаконда» у рамках спільної литовсько-польско-української бригади.

Навчання триватимуть до 17 липня та спрямовані на поліпшення сумісності та співпраці між арміями країн. Варто нагадати, що взвод 80-ї десантно-штурмової бригади ВДВ ЗСУ також візьме участь в навчаннях, перебуваючи у складі польського батальйону.

515253545556575859

Президент України підписав Стратегічний оборонний бюлетень, що окреслює пріоритети розвитку Збройних Сил України та їхньої перебудови до 2020 року, щоб відповідати критеріям Альянсу. Це комплексний документ, що встановлює чіткі строки виконання поставлених завдань.

Вчора в Брюсселі була підписана нота про приєднання Міноборони України до багатонаціонального військового підрозділу зі складу армій країн-членів Вишеградської четвірки.

6162

 

>

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар