Міліція забрала у людей 3 тонни м’яса

Протягом минулого року на території області з незаконного обігу вилучено майже 3 тонни м’ясної продукції.


Таку інформацію Першій електронній надали в СГЗ УМВС області.

«Загалом за 12 місяців 2013 року працівники відділу ветеринарної міліції здійснили обстеження понад 520 об’єктів різних форм власності. Серед них понад 70 господарств з утримання сільськогосподарських тварин та 12 – птиці, 38 забійних пунктів і м’ясопереробних підприємств, більше 110 ринків та магазинів, понад 100 торгівельних баз, складів, холодильників і супермаркетів, 22 рибопереробних і 19 молокопереробних підприємств, 59 одиниць автотранспортних засобів та майже 80 інших підконтрольних об’єктів», – йдеться у повідомленні.

За рік міліція склала близько 550 адміністративних протоколів за фактами порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог (ст. 107 КУпАП). Також винесено 49 інспекторських приписів щодо усунення виявлених недоліків, понад 30 матеріалів стосовно виявлених порушень направлено до органів виконавчої влади та 2 – до прокуратури, призупинено роботу одного підконтрольного об’єкта.

Крім того, виявлено 9 фактів порушення посадовими особами правил видачі дозвільних документів на вантажі, підконтрольні Державній службі ветеринарної медицини.

«Вилучено з незаконного обігу та знято з реалізації майже 3 тонни сировини та продукції тваринного походження на загальну суму близько 34 тисяч гривень, яку утилізовано на спеціалізованому підприємстві», – повідомляють у міліції.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар