У Кіровограді винесли не дуже суворий вирок групі наркоторговців

Учасників злочинної групи, що торгували наркотиками у Кіровограді, засудили до кількох років позбавлення волі.

Про це Першій електронній повідомили в СГЗ УМВС в області.

У 2010 році працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Кіровоградській області затримали десятьох жителів Кіровограда за підозрою у виготовленні і розповсюдженні наркотичних засобів на території міста та області. Наприкінці 2013 року Кіровський районний суд виніс вирок у цій справі.

Під час затримання зловмисників та проведення десяти санкціонованих обшуків правоохоронці виявили і вилучили близько 360 мл опію ацетильованого, 2,5 кг макової соломи, 1 грам метамфітаміну та грошові кошти у сумі 4300 гривень.

Працівники міліції встановили, що організував «торгівельну мережу» 30-річний кіровоградець, раніше судимий за скоєння наркозлочинів та вимагання. Інші учасники злочинної групи займалися безпосередньо виготовленням та збутом наркотичних засобів, серед них було і кілька осіб, що контролювали решту збувальників.

Наркотичні засоби виготовляли вдома у одного з підозрюваних. Щодоби зловмисники «заробляли» до кількох десятків тисяч гривень.
За цим фактом було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (виготовлення та розповсюдження наркотичних засобів групою осіб).

У результаті розгляду справи Кіровським районним судом дев’ятьох учасників організованої злочинної групи засуджено до різних термінів ув’язнення – від 2,6 до 4 років з конфіскацією майна. При цьому двох кіровоградців від відбування покарання звільнено з випробуванням та встановленням іспитового строку на 2 роки. Ще до одного з зловмисників застосовано примусові заходи медичного характеру.

Крім того, у ході розслідування вказаних фактів працівники УБОЗ УМВС в області перекрили канал надходження наркотичної сировини з одного з районів області. Двох постачальників також притягнуто до кримінальної відповідальності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар