Під Мар’їнкою близько 2 годин тривало бойове зіткнення між силами АТО та окупантами

Ілюстрація

На Маріупольському напрямку близько 2 годин тривало бойове зіткнення між силами АТО та ворогом під Мар’їнкою. У Красногорівці, Водяному, Широкиному ворог відкривав вогонь з мінометів.

Загалом неспокійно по всій лінії зіткнення. Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 34 ворожих обстрілів і 1 бойове зіткнення.

Про це повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Вчора було спокійно.

Донецький напрямок

Вчора у Новоселівці Другій, Авдіївці та Красногорівці відбулася низка ворожих мінометних обстрілів. По наших позиціях випущено понад 60 мін. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник. Також надвечір сили АТО успішно відбили напад ворожої ДРГ (до 10 бойовиків) на світлодарській дузі (с. Троїцьке). Також низка провокацій противника відбулося у Луганському та Горлівській агломерації. У Донецькому аеропорту вчора було тихо. Противник не відкривав вогонь, вочевидь, з огляду на візит Івана Шимоновича (помічника генсека ООН у галузі прав людини). Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів і 1 бойове зіткнення.

Вчора в районі проведення АТО противник двічі вів повітряну розвідку з використанням БПЛА.

Зокрема, безпілотники шпигували у небі над Авдіївкою і Тарамчуком.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців отримали поранення. Це сталося у Троїцькому (Світлодарська дуга) та Зайцевому.

Втрати противника за минулу добу

Під Троїцьким та Мар’їнкою загинуло 2 та поранено 3 окупантів зі складу одразу двох підрозділів НЗФ – так званих «3-ї» (Горлівка) та «100-ї окремих мотострілецьких бригад» (Донецьк).

Додаткова інформація ГУР МОУ

Втрати, які поніс так званий «9-й окремий штурмовий мотострілецький полк морської піхоти» (Новоазовськ) 31 травня: тоді також загинув командир так званого «2-го мотострілецького батальйону», а важкі поранення отримали двоє офіцерів нижньої командної ланки батальйону. Загалом морально-психологічний настрій у цьому загоні противника вкрай поганий. Протягом минулих кількох днів 17 бойовиків подали рапорти на переведення в Сирію, оскільки на Донбасі їм постійно затримують зарплатню.

З Росії прибуло чергове підкріплення для окупантів  

На базу в м. Ровеньки переміщено 33 залізничні цистерни з паливно-мастильними матеріалами (1650 тонн).

Також через пункт пропуску «Довжанський» на окуповану Луганщину прибули 10 російських танків та 7 установок «Град».

Минулої доби було затримано двох членів бандформування «Восток»

Один з них виявився оператором протитанкової керованої ракети та переховувався у Маріуполі після повернення з окупованої території. Другий був затриманий у Красногорівці, куди він приїхав на відпочинок після року служби на окупантів, де він супроводжував бойові вантажі та здійснював ремонт транспорту бойовиків.

Також тривають судові справи бойовиків, яких правоохоронці затримали раніше. Кремінський районний суд Луганської області засудив за участь у діяльності НЗФ двох бойовиків. У квітні 2014 року вони стояли на блокпосту поблизу Кіровська та перевіряли авто і документи громадян. Обох засуджено на півтора роки позбавлення волі.

СБУ попередила спробу теракту на Донеччині

Під час патрулювання оперативники спільно з військовослужбовцями виявили 400 г пластиду з детонатором поблизу залізничної колії на околицях селища Верхньоторецьке Ясинуватського району.

11121314

Також правоохоронці вилучили нелегальну зброю та боєприпаси з району проведення АТО у мешканця Вінниці.

Це гранатомет РПГ-18, 400 г тротилу, 200 г пластиду, порохові заряди до мінометних мін та понад 1 тисячу набоїв калібру 7,62 мм.

21222324

На Салтівському водосховищі на Харківщині відбулися випробування модернізованого БТР-4 «Буцефал», який було розроблено конструкторським бюро імені Морозова

Командування зазначило, що бронетранспортер впорався з усіма завданнями на «відмінно». Бронемашина успішно сплавляється на воді, досить швидкий і маневрений під час пересування у воді, що надає йому тактичні переваги під час бойових дій.

31323334

Поширити:

Залишити коментар:

коментар