Кіровоградські дороги визнали відносно безпечними

Торік найбільше ДТП було в Києві, найменше – на Тернопільщині. Відносно безпечною можна вважати Кіровоградщину.

Підбиваючи підсумки минулого року, «Сегодня» склала рейтинг регіонів України за кількістю ДТП за 2013 рік.

Беззаперечне лідерство забрав собі Київ, а найбезпечнішим регіоном стала Тернопільська область. Найпоширеніші причини аварій все ті ж: водії продовжують ганяти дорогами, перевищуючи швидкість, і ігнорують правила маневрування (не включають «поворотники» і різко перебудовуються).

Згідно з даними департаменту ДАІ МВС України, найбільше ДТП в 2013 році сталося в столиці. Слідом за нею йдуть Донецька, Одеська та Харківська області. Замикає п’ятірку «лідерів» Дніпропетровщина. Шанувати ПДР намагаються на Західній Україні – в Тернопільській, Рівненській, Чернівецькій та Закарпатській областях. Безпечною можна вважати і Кіровоградську область.

Однак, якщо вираховувати кількість ДТП на 1000 чоловік, на друге місце піднімається Одеська область, третє та четверте місце займають Харківський та Донецький регіони, на п’ятому місці – Дніпропетровська область. Примітно, що у Львівській області, яка за кількістю населення випереджає Одеську, відсоток ДТП нижче на 0,003%. А в цілому, у порівнянні з 2012 роком, українці стали потрапляти в аварії менше: 196 тисяч ДТП проти 190 тисяч.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар