У Компаніївці затвердили план боротьби з чумою

У Компаніївці на розширеному засіданні за участі селищного, сільських голів, керівників агроформувань району, що займаються розведенням синопоголів’я та державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Компаніївській районній державній адміністрації обговорювали питання про вжиття невідкладних заходів із недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію району, та стан готовності на випадок виникнення захворювання африканською чумою свиней (АЧС). 

Про це йдеться в повідомленні на сайті РДА.

Головний державний інспектор ветеринарної медицини Компаніївського району О.Сухацький зазначив, що 5 січня 2014 року у Луганській області виявлено захворювання дикого кабана на африканську чуму свиней. Там введено карантин і проводяться заходи, затверджені Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією по ліквідації захворювання свиней на африканську чуму.

За підсумками засідання прийняли рішення про вжиття невідкладних заходів з недопущення занесення АЧС на територію району, та затвердили план організаційних, ветеринарно-санітарних і господарських заходів щодо ліквідації вогнища африканської чуми свиней та недопущення розповсюдження її на території Компаніївського району.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар