На Кіровоградщині на військовий облік поставлять майже 5 тис. юнаків

На Кіровоградщини триває приписна кампанія щодо постановки на військовий облік юнаків 1997 року народження, яка проводиться районними і міськими військовими комісаріатами за місцем проживання приписників.

Про це повідомляє регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

За інформацією начальника відділу комплектування та призову – заступника Кіровоградського обласного військового комісара підполковника Олександра Робула, загалом з області в рамках цьогорічної приписної кампанії підлягає виклику майже 5 тисяч юнаків приписного віку.

«У військових комісаріатах створені відповідні графіки, де зазначений час та дата проходження медичної комісії певних середніх шкіл, інших середніх навчальних закладів юнаками, яким виповнилося 17 років і підліткам, які свого часу не пройшли приписку з якихось причин», – повідомив підполковник Олександр Робул.

Спеціалісти військкоматів ретельно вивчають та оцінюють стан здоров’я, морально-ділові якості та анкетні дані приписників. За результатами цих матеріалів, юнакам буде запропоновано навчання у вищих військових навчальних закладах, проходження військової служби за контрактом у лавах Збройних Сил України, а також проходження строкової служби у лавах Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України.

Також офіцер зауважив, що у зв’язку із різдвяними святами та зимовими канікулами кількість приписників досить невелика, тож активних обертів приписна кампанія буде набирати після їх закінчення.

Триватиме приписна кампанія до 31-го березня 2014 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар