Сьогодні у Кіровограді покажуть благодійну виставу «Оскар і Рожева Пані» (АНОНС)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 2 квітня, о 18:30 у Кіровоградській обласній філармонії покажуть  виставу «Оскар і Рожева Пані» за мотивами всесвітньо відомого однойменного роману класика сучасної світової літератури Еріка-Емануеля Шмітта. Повість написана у формі листів десятирічного хлопчика Оскара, невиліковно хворого на рак.

Благодійний арт-проект покликаний привернути увагу кожного до соціальної проблеми паліативного лікування дітей. У головній ролі – акторка Ірма Вітовська. У виставі використовується музика гурту “Океан Ельзи”.

Волонтери, лікарі, представники благодійної організації закликають кіровоградців прийти на виставу й інакше поглянути на проблеми людей з невиліковними хворобами.

Вистава навчить нас розуміти психологію дитини

– Це благодійна вистава, яка нарешті підіймає питання паліативної допомоги дітям, хворим на невиліковні хвороби. Діти, які помирають від невиліковних хвороб не мають страждати! І ми повинні обговорювати це, тримати під громадським контролем для того, щоб проблема не замовчувалася та не ставала вічною. Вистава присвячена важкій темі, але сюжет напрочуд світлий. Я думаю, що вистава навчить нас розуміти психологію дитини навіть у такій важкій ситуації. Зібрані кошти підуть на розвиток паліативної допомоги дітям. Потрібно визнати нарешті проблему та задуматися над створенням паліативної допомоги дітям,  – розповідає лікар-онколог Андрій Гардашніков.

Закриваючи очі на проблему, ми її не вирішуємо

– Багато хто закриває очі на проблему паліативних пацієнтів, можливо, через те, що це емоційно важко.  Але закриваючи очі на проблему, ми ніколи її не вирішимо. Ми повинні робити все можливе, щоб люди з тяжкими хворобами відчували нашу підтримку. Призначення знеболення, паліативний догляд, соціальна допомога – це той мінімум, який повинен бути. Сподіваюся, що вистава «Оскар і Рожева Пані» відкриє очі багатьом людям і зробить їх милосерднішими до чужого болю, адже внесок кожного важливий, – каже представник Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/CНІД» Юлія Бочарова-Туз.

Діти чекають нашої допомоги

– На жаль, не всі розуміють, хто такі паліативні діти. У нас люди думають так: я не буду допомагати, бо мені після цього буде погано. Але ці діти чекають нашої допомоги і підтримки. Для них це щоденна боротьба за життя. Вони не повинні бути забутими! Завдяки виставі, думаю, люди зрозуміють, що відчуває  дитина з невиліковною хворобою. Цю проблему потрібно підіймати. Я раджу всім побувати на спектаклі «Оскар і Рожева Пані». Рак не запитує дозволу, від нього ніхто не застрахований, – звертається волонтер онкохворих діток Наталія Селецька.

Під час гастролей у Кіровограді, як і в інших містах, збиратимуть кошти на потреби хворих дітей. Більшість таких дітей в Україні пожиттєво перебувають вдома, або проживають в дитячих будинках-інтернатах.

Прес-служба КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар