Область виконала план створення центрів первинної медико-санітарної допомоги

У цілому по Україні вже створено 662 центри первинної медико-санітарної допомоги, що складає 85% від запланованих у 2013 році. У 14 регіонах України (АР Крим, Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Полтавській, Херсонській, Чернігівській областях та м. Києві) план створення центрів первинної медичної допомоги виконано на 100%.

Про це під час брифінгу в МОЗ України повідомив начальник Управління реформ медичної допомоги Костянтин Надутий.

З метою покрашення доступності первинної медичної допомоги у регіонах розширюється мережа амбулаторій загальної практики – сімейної медицини. За 11 місяців минулого року кількість амбулаторій зросла на 778 одиниць, з них – 558 амбулаторій у містах та 220 у сільській місцевості. Нині в Україні функціонує 5 695 амбулаторій.

Розбудова мережі амбулаторій та їх оснащення – це абсолютно необхідний, але водночас надзвичайно ресурсозатратний процес. Тому Міністерство охорони здоров’я підготувало проект урядової постанови, яким передбачається внесення змін до Державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 року, зокрема, передбачається на будівництво нових амбулаторій у сільській місцевості виділити за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам 1 882,6 млн грн.», – підкреслив Костянтин Надутий.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар