СБУ обіцяє знайти провокаторів, які незаконно повішали в Кіровограді банер “Єлисавети”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 9 березня, кіровоградські активісти принесли в Службу безпеки України банер  «Єлисаветград 2016. Місто святої Єлисавети», яким ще вранці невідомі особи незаконно закрили стелу з назвою міста.

Активісти заявляють, що поява таких сепаратистських банерів на виїздах з міста Кіровограда – це недопрацювання правоохоронних органів.

“Точно так само все починалось на Донеччині і на Луганщині. Ви знаєте, що сепаратисти безперешкодно зайшли в будівлю СБУ, відкрили кімнати, де була зброя. Міліція стояла і СБУ стояло. Так само зараз відбувається у нас у місті”, – каже волонтер Тетяна Бородіна, яка чи не першою повідомила про факт встановлення банера на виїзді з Кіровограда у напрямку Києва.

Читайте також: Невідомі особи незаконно “перейменували” Кіровоград (ФОТОФАКТ)

Одними з ініціаторів зняття незаконно встановленого банера є ГО Кіровоградська міська організація захисників Вітчизни «Бойове братство». Чоловіки, які їздили на схід захищати кордони держави від окупанта, обурені тим, що відбувається в місті навколо постаті “святої, праведної” імператриці Єлисавети.

“Я пішов в АТО, щоб війна не прийшла до моїх дітей. А що я бачу? Вони все-таки прийшли у моє місто. Я не для того був на війні, щоб терпіти таке. Цей банер – те ж саме, якби хтось прийшов до мене додому і в дворі повішав прапор Росії,” – зазначив  заступник голови спілки АТОвців Василь Чернійчук.

Представники СБУ вислухали заяви активістів, записали свідчення та пообіцяли з’ясувати, хто стоїть за незаконним встановленням банера.

Активісти ж не залишили знятий “Єлисаветград” у СБУ – о 16:00 банер віднесуть до приймальні міського голови Андрія Райковича. Питання у активістів одне: “Як міський голова допустив поширення сепаратизму в Кіровограді?”.

На відео з місця події чекайте згодом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар