Кіровоградщина за 11 місяців продала промтоварів на 13 млрд. грн.

Підприємства області за січень-листопад 2013 року реалізували промислової продукції (товарів, послуг) на суму 12971,6 млн. грн., з неї продукції добувної та переробної промисловості – на суму 11013,5 млн. грн. (84,9% всієї реалізованої продукції).

Про це Першій електронній повідомили в Головному управлінні статистики в Кіровоградській області.

У структурі реалізації на виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів припадало 52,2%, постачання електроенергії, газу пари та кондиційованого повітря – 14,6%, металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім виробництва машин і устаткування – 12,1%, машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування – 9,4%.

В обсязі реалізації харчових продуктів та напоїв найбільша питома вага припадала на виробництво олії та тваринних жирів (70,3%), м’яса та м’ясних продуктів (11,2%).

Найбільше реалізовано продукції добувної промисловості підприємствами Гайворонського, Новомиргородського, Новоукраїнського, Кіровоградського, Добровеличківського, Знам’янського, Новгородківського районів; харчової промисловості – міст Кіровограда, Світловодська, Олександрії, Кіровоградського, Голованівського, Новомиргородського, Новоукраїнського та Світловодського районів; машинобудування, крім ремонту і монтажу машин і устаткування – міст Кіровограда та Олександрії.

Обсяг реалізованої промислової продукції у розрахунку на одну особу за січень-листопад 2013 року по області становив 12987,2 грн., найбільше – у Голованівському районі (48562,5 грн.), містах Кіровограді (34412 грн.) та Світловодську (23278,2 грн.).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар