Світловодську гордість Ніколаєнка ледь не приватизував хитрий банк

Прокуратура області виявила порушення законодавства при переході права власності на державне нерухоме майно Світловодського заводу чистих металів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури в області.

Так, між підприємством та не вказаною банківською установою було укладено договір оренди нерухомого майна нежитлових приміщень заводу площею 2480 кв. м. Проте прокуратура встановила, що він фактично виявився договором купівлі-продажу, оскільки після виконання його умов право власності на орендовані приміщення перейшло до банку.

Унаслідок цього майно заводу незаконно вибуло з державної власності, що спричинило збитки державі у сумі майже 170 тисяч гривень.

Наразі прокуратура району звернулася до суду з позовом щодо визнання вказаного договору недійсним.

Нагадаємо, у липні голова Кіровоградської ОДА заявив, що Світловодському заводу чистих металів знайшли нового інвестора. «Ми знайшли нового інвестора для Світловодського заводу чистих металів, який у колишньому СРСР був флагманом з виробництва напівпровідникових матеріалів. І ми не допустимо подальшої руйнації цього унікального підприємства, яке, на моє переконання, має стати одним з кращих в області», – наголосив тоді Андрій Ніколаєнко.

Фото svetlovodsk.com.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар