Кіровоградські промисловці поскаржилися Азарову

У Кіровограді сьогодні відбувся телеміст за участі прем’єр-міністра України Миколи Азарова та промисловців області.

Як передає кореспондент Першої електронної, під час телемосту керівники крупних промислових підприємств озвучили голові уряду свої пропозиції та скарги щодо факторів, які заважають їхнім підприємствам розвиватися.

Так, під час включення Кіровограда слово взяв генеральний директор промислової групи «Креатив» Олександр Бойко.

Керівник підприємства-лідера олійно-жирової галузі України розповів про те, як підприємство вже три місяці не може знайти порозуміння з чиновниками Міністерства аграрної політики й отримати належні дозволи на експорт своєї продукції до Китаю.

«Для нашого підприємства пріоритетом залишається розвиток ринків збуту. Один з головних напрямків – ринок Китаю, зважаючи на його обсяги. Але на шляху реалізації наших проектів є перепони. Ми змогли домовитися з китайською стороною, змогли відкрити представництво у Китаї. Але з нашими чиновниками у Мінагрополітики ми домовитися не змогли. Третій місяць поспіль ми не можемо потрапити до переліку експортерів. Причини нам не пояснюють», – пояснив Олександр Миколайович.

Він висловив прохання до прем’єра, налагодити співпрацю між чиновниками і підприємцями, щоб вони не чинили перепон бізнесу.

Азаров пообіцяв не лише розібратися й налагодити діалог, а й суворо покарати винних у проблемі «Креативу». За його словами, він розпорядиться внести підприємство у перелік експортерів, а чиновників, які винні у затягуванні реалізації проекту, звільнити.

«Ті чиновники, з якими ви хочете, щоб ми налагодили роботу, ми не просто її налагодимо, ми їх виженемо за саботаж і бездіяльність», – сказав Азаров.

Іншу проблему промисловців у вигляді пропозиції до уряду озвучив генеральний директор «Гідросили» Юрій Тітов.

За його словами, в умовах зростаючої конкуренції підприємствам доводиться вкладати чималі кошти у технічне переоснащення.

«Отримуючи обладнання, в яке ми інвестуємо, ми сплачуємо ПДВ. При цьому ми експортуємо свій товар і знову його отримуємо. Щоб заплатити, нам потрібно забирати гроші з обігових коштів підприємства. Є пропозиція ввести векселі саме для інвестиційних проектів підприємств, які завозять нове обладнання» , – розповів Юрій Олександрович.

У відповідь Микола Азаров нагадав, що в українському законодавстві передбачено чимало пільг для підприємств. Щодо пропозиції Тітова, пообіцяв подумати над нею.

«Щодо ПДВ, треба подумати над механізмом. Може векселі, може щось інше…», – відповів Микола Азаров.

Через обмежений час телемосту керівники інших підприємств Кіровоградщини, навіть якщо й  мали запитання чи пропозиції до уряду,  поставити їх не встигли.

Під час проведення телемосту Кіровоградщину представляли ПАТ «Червона зірка», ТДВ «Ятрань», ПрАТ «Гідросила ГРУП», ПВТ «Креатив Груп», ТОВ «Украгроком», ПАТ «Кіровоградграніт», АТ НВО «Етал», ДП «Схід ГЗК» та інші.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар