У бібліотеці Чижевського презентували «Магічне полум’я свічки»

Сьогодні в краєзнавчому відділі ОУНБ імені Чижевського відкрилася виставка декоративних свічок Миколи Розсолова «Магічне полум’я свічки».

Як повідомляє кореспондент Першої електронної, виставку приурочили до Новорічних та Різдвяних свят.

Автор показав кілька десятків власних витворів, які сміливо можна назвати шедеврами декоративного мистецтва. Тонка різьба, вигадливі візерунки, святкове розмаїття кольорів і оздоблення, усе це не залишило байдужими відвідувачів виставки.

Микола Розсолов розповів, що його надихнули до творчості побачені рік тому по телевізору витвори львівського майстра-свічкаря. Захотілося спробувати самому. Тривалий час в таємниці від рідних збирав необхідну інформацію. Відкрив своє нове захоплення дружині й дочкам під час святкування восьмого березня.

«Рідні підтримали мене, і я з новою наснагою взявся до роботи. Звісно, спочатку нічого не виходило, кілька разів хотів залишити цю справу, але, врешті-решт, вдалося розкрити секрети майстерності, хоча майже до всього довелося доходити самотужки», – розповів майстер.

Микола Розсолов мешкає в Бобринці. За фахом він – інженер сталеплавильник. Протягом року йому вдалося створити чимало свічок у стилі «барокко». Значну частину власної колекції він передав бобринецькому музею.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар