Обласна бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує (АНОНС)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Анонс масових заходів Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує 21 – 27  грудня.

22 грудня о 14.00 у відділі обслуговування користувачів відбудеться літературно – музичний вечір  «Українські вечорниці»;

23 грудня о 14.00  в Орхуському центрі екологічної інформації при відділі документів з економічних, технічних та природничих наук відбудеться відкриття виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва “Альтернативна ялинка та новорічно-різдвяна композиція”. Головне завдання виставки – популяризація дбайливого ставлення до природи, розвиток творчої ініціативи, пізнавальної діяльності та альтернативного мистецтва в області. Популяризація заміни лісових красунь з їх гілок значно скоротить попит на великі дерева і збереже їх життя. А композиції з різноманітних матеріалів: текстилю, різнокольорового паперу, стрічок, бісеру, мушлів, ґудзиків, природних матеріалів стануть чудовою основою для створення альтернативних ялинок. Ялинка створена своїми руками – це гарний подарунок до Нового року і хороший спосіб зберегти екологію. Вже не перший рік люди в світі намагаються відмовитись від згубної звички вирубувати хвойні дерева до зимових свят. На сьогоднішній день альтернативна ялинка – нетрадиційний підхід до традиційних святкувань. На виставці, крім стилізованих ялинок, також будуть представлені новорічні та різдвяні композиції, сюжетні композиції. Виставкові роботи різноманітні по своїй текстурі, кольору, розміру, техніці виконання. До організації виставки долучилися: міський центр дитячо-юнацької творчості, дитячо-юнацький центр “Зорецвіт” (ЗОШ № 26), гурток декоративно-прикладного мистецтва “Палітра творчості” (ЗОШ № 24), кіровоградські майстрині. Виставка подарує новорічну феєрію, створить передсвятковий настрій для всіх, без винятку!Тож запрошуємо відвідати виставку, яка, сподіваємося, надихне шанувальників бібліотеки  виготовити власну святкову композицію.

24 грудня о 15.00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація книги спогадів про вчителя, заслуженого працівника освіти, кандидата педагогічних наук Андрія Борисовича Іванка  “Я завжди пишався званням учителя…”

Андрій Борисович Іванко для багатьох був учителем. В середині 70-х, прибувши на Кіровоградщину після закінчення Полтавського педагогічного інституту, він став учителювати в сільських школах. Спочатку у Високобайрацькій, а потім у Созонівській. Вчитель історії, заступник директора з навчально-виховної роботи, а потім і заступник директора інституту післядипломної педагогічної освіти з навчально-методичної роботи. Усі сорок років свого трудового життя, а працював майже до останнього дня, він дуже любив дітей, намагався бачити у кожній дитині, хай, можливо, й нестаранній чи неуважній, кращі риси, не вірив, що історія рідного народу може залишити байдужою людину, у якої  є серце. Він не просто викладав історію, він учив сільських дітей бути народом, нацією. Уже працюючи в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, захищаючи дисертацію, він не кидав викладання у рідній школі. Бути таким учителем – це вже багато. Але Андрій Борисович був ще й просвітителем. На початку 2000-х очолював Кіровоградську обласну «Просвіту». Він був просвітянином по духу: постійно займався науковим пошуком, відкривав щось нове для себе й колег, вмів власну захопленість передати іншим, будучи чудовим оратором.  Його патріотизм не був показним, а глибинним і щирим. Працювати для нього було – як дихати. Автор кількох книг, він ще дуже багато міг би зробити, але покинув нас на 62-му році життя. Запрошуємо на захід вчителів, краєзнавців, співробітників музеїв, студентів та всіх бажаючих;

24 грудня о 15.00 відділ мистецтв запрошує на відео-перегляди, присвяченні сторіччю від дня народження легенди французької сцени, неординарної співачки Едіт Піаф. Вона була душею, дзеркалом, живим відображенням людського горя, нестямним криком страждання, символом самітності. Її називали французьким горобчиком, її вустами співала сама Франція. Життя Едіт Піаф було схоже на змагання, кожний день їй доводилось боротися за право жити, співати, кохати! Із паризьких клошарів вона піднялась на підмостки концертних залів Нью-Йорку і заволоділа серцями всього світу.Запрошуємо на кінопокази.

У відділі документів з економічних, технічних та природничих наук розпочала свою роботу книжкова виставка-інсталяція “Святкове бібліоменю”. Запрошуємо до святкового книжкового столу, де ви зможете ознайомитись з рецептами на будь-який смак: від салатів, гарячих страв до вишуканих десертів, а також з мистецтвом заварювання чаю та кави. Виставка діятиме до 19 січня 2016 року. Бажаємо приємного перегляду! Смачного!

Бажаєте вільно спілкуватися англійською – приходьте до бібліотеки, у відділ документів іноземними мовами. Запрошуємо усіх кіровоградців, щодня, крім вихідних, о 17.00, відвідати безкоштовний клуб розмовної англійської мови.

Усіх охочих вчити українську мову запрошуємо на курси з вивчення української мови в рамках проекту “Безкоштовні курси української мови”. Заняття проходять щочетверга у відділі обслуговування користувачів з 17.00.

Відділ мистецтв запрошує на перегляд виставки  картин “Мудрість наївних очей”. Виставка презентує творчі роботи майстрів народної картини та вільних копій декоративного живопису студентів мистецького факультету КДПУ ім. В.Винниченка. Приходьте до нас і дізнайтеся більше!

Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар