В одному з кіосків Кіровограда вільно продавали хімічні замінники марихуани (ФОТО)

У Кіровограді правоохоронці припинили незаконну реалізацію курильних сумішей в одному з кіосків, повідомили редакції Першої електронної газети у секторі комунікації ГУ Національної поліції області.

Працівники відділу 4-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України на території обласного центру виявили факт продажу спайсів – сумішей для куріння, що містять особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено.

4 грудня у ході проведення санкціонованого обшуку в приміщені кіоску було вилучено 32 пакунки курильних сумішей, 44 пакунки солей та “чорну“ бухгалтерію. За попередніми даними, вартість товару становить близько 12 тисяч гривень.

Зі слів продавця, товар для реалізації вона отримувала від жителя Луганської області. Кошти від продажу сумішей щоденно переказувала на рахунок чоловіка, що підтверджується банкоматними чеками.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років.

Довідка: Spice ( « спайс », K2 , в пер. з англ. « Приправа », « спеція » ) – один з брендів курильних сумішей , що поставляються в продаж у вигляді трави з нанесеними хімічними речовинами. Володіє психоактивною дією , аналогічною дії марихуани.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар