Кіровоградські антимонопольники оштрафували дві київські фірми

За зверненням та у взаємодії з Державною фінансовою інспекцією в Кіровоградській області антимонопольщики виявили та припинили антиконкурентні узгоджені дії товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Будшляхмаш» та товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «КАМАЗ» (м. Київ).

Про це Першій електронній повідомили в обласному управлінні АМКУ.

Так, під час участі у процедурі закупівлі за державні кошти – «машин та устаткування для будівництва інших (навісне обладнання на автомобіль КрАЗ (відвал, піскорозкидач) – 5 одиниць», який проводило 16 листопада 2012 року Дочірнє підприємство «Кіровоградський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України», учасники тендеру узгодили свою конкурентну поведінку, між ними відбувся обмін інформацією з метою забезпечення одному з учасників перемоги в тендері, чим і була усунута конкуренція між ними.

Антиконкурентні узгоджені дія є особливим порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, які усувають змагальність між учасниками ринку, внаслідок чого споживач отримує товар за не об’єктивною ціною, на яку міг би розраховувати за умови реального цінового змагання.

Адміністративна колегія Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України визнала дії київських товариств антиконкурентними узгодженими діями, які призвели до спотворення результатів торгів та наклала штраф у розмірі 40 тис. грн. на двох учасників.

Підприємства визнали факт вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції та зобов’язалися сплатити штраф до державного бюджету.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар